Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg fikk sjokk da jeg så hvordan de så ut

Norges materialforvalter tvang spillerne til skifte.

GRØNNE MENN: Håvard Nielsen dekket med grønnmaling fra banedekket under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Aserbajdsjan og Norge.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GRØNNE MENN: Håvard Nielsen dekket med grønnmaling fra banedekket under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Aserbajdsjan og Norge. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

BAKU/OSLO (Dagbladet): Aserbajdsjan - Norge 0-1

Tre poeng mot Aserbajdsjan er så viktig at det overskygger den ellers ganske middels kampen Norge leverte i Baku i går, men etter de 90 minuttene er det likevel ikke så rart at en bagatell som Norges grønnfargede drakter er en av snakkisene.

Vertene hadde nemlig behandlet gressmatta med et slags middel for å gi inntrykk av en vårfersk plen, men for de hvite norske bortedraktene var behandlingen røff.

Materialforvalter Per Svendsen var den som tok affære i pausen - her måtte det skiftes.

- Jeg fikk sjokk da jeg så hvordan de så ut. Jeg byttet alle før andre omgang, alle fikk rene drakter, men det blir spennende å se om det går av i vask. Jeg har aldri sett maken, sier Svendsen til Dagbladet.

- Det er ikke alle som vil skifte drakt vet du, men denne gangen sa jeg at «vi kan ikke gå ut sånn». Det gikk ikke an, sier han.

TV-sminking Svendsen har alltid med to draktsett når Norge er på tur, og spillerne skal uansett få nye til neste oppgjør. Likevel er han fascinert av det som skjedde, for ingen har gitt noe fullstendig svar på hva som faktisk ble kastet på matta.

- Jeg satt og så på oppvarminga og ballene var jo grønne, så jeg trodde nesten de hadde byttet ut de hvite vi hadde med. Men så så jeg at skoene også var grønne alle sammen, sier han.

- Jeg spurte Uefa-delegaten hva dette var for noe, og han sa det var for at det skulle se bra ut på tv. Jeg så for meg de hadde sprayet med noe, men det ble sagt at noen kastet en gressblanding utpå der. Vi var der kvelden før, og da var det ikke sånn, sier han, og legger til med en latter at det blir en utfordring for vedkommende som får i oppdrag å vaske draktene.

Også i VM Det var en mannsterk gjeng som gikk rundt på Bakcell Arena før avspark og behandlet gresset, men hva som faktisk var i blandingen de strødde rundt seg har vi altså ikke fått oppklart.

I Brasil i sommer skjedde imidlertid noe av det samme, da VM-banen i Manaus tilsynelatende ble sprayet med grønn maling - trolig for å få den til å se penere ut enn den faktisk var.

Engelske medier slo sprayingen stort opp før kampen mellom England og Italia, mens den internasjonale fagorganisasjonen for fotballspillere, FIFPro, mente forholdene var uansvarlige.

KONTROLL: Materialforvalter Per Svendsen syntes det ble for ille å løpe ut til andre omgang i halvgrønt.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KONTROLL: Materialforvalter Per Svendsen syntes det ble for ille å løpe ut til andre omgang i halvgrønt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling