«Jeg fikk sjokk»

Frode Andresen (26) reagerte voldsomt da han leste dommen fra skiskytterforbundets domsutvalg i går: Jeg fikk sjokk, sier han til Dagbladet.

Han må betale 50000 kroner til forbundet fordi han brøt sikkerhetsreglene under VM. Dommen er hard å fordøye. Nå søker Frode Andresen juridisk bistand.

Han ber kjendisadvokat Gunnar Martin Kjenner om en gjennomgang av holdbarheten i dommen.

- Kjenner er mannen som vet mest om dette i Norge, og da er det naturlig å la ham se nærmere på det, sier Frode Andresen til Dagbladet.

Domsutvalget mener 50000 kroner er en passende straff for at Frode Andresen gikk med et magasin i låskassen inn på standplass under fellesstarten i VM i Holmenkollen. Og fordi han avga usanne opplysninger. I tillegg mener utvalget han har skadd idrettens anseelse.

- Jeg må tjene nesten 100000 kroner brutto for å sitte igjen med 50000 kroner. Det er jo nesten en halv industriarbeiderlønn. En slik sum hadde jeg ikke engang drømt om, sier Frode Andresen.

Kjenner kritisk

Overfor Dagbladet i går uttrykte Kjenner sterk skepsis til dommens innhold.

- På meg virker denne dommen som en overreaksjon og en dobbeltstraff. Frode fikk en irettesettelse av VM-juryen og IBU (Det internasjonale skiskytterforbundet) etter bruddet på våpenregelen.

- Dette var tross alt et renn i IBU-regi, og saken burde vært avsluttet etter den reaksjonen.

- Å reagere ytterligere fra norsk side i etterkant er å gi Andresen dobbel straff, og derfor mener jeg det er all grunn til å vurdere dette nærmere juridisk. Hva blir det neste, at Frodes klubb, eller kretsen også skal gi egne straffer?

- Nei, dette er slett ikke tillitvekkende, sier advokat Kjenner.

Han mener domsutvalget ikke engang har drøftet sin domsmyndighet i saken.

Kreftsaken

Frode Andresen poengterer at han på bakgrunn av disken også tapte 25000 kroner, som følge av at han tapte to plasser i verdenscupen. Totalt vil denne saken dermed koste Hønefoss-mannen 75000 kroner - hvis dommen blir stående.

Uansett er skiskytteren innstilt på å gjøre opp for seg. Men han er lite interessert i å betale til Norges Skiskytterforbund.

- For å si det litt flåsete, så brekker de først ryggen min, så tar de lommeboka mi etterpå. Det er ikke pent. Jeg vil at bota skal gå til et godt formål, som til kreftsyke barn på Rikshospitalet, sier Andresen.

KRAFTIG FORBAUSET: Frode Andersen trodde ikke sine egne øyne da han leste dommen fra domsutvalget i Skiskytterforbundet.