Dorothea Wierer:

- Jeg fikk sjokk

Ny VM-øvelse tok sølvvinner Dorothea Wierer på senga.

SØLV: Dorothea Wierer og Lukas Hofer tok VM-sølv i går - og de var begge spente på hva den nye distansen singel mixed-stafett egentlig hadde å by på. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP
SØLV: Dorothea Wierer og Lukas Hofer tok VM-sølv i går - og de var begge spente på hva den nye distansen singel mixed-stafett egentlig hadde å by på. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Lørdag: VM-stafetter.

ÖSTERSUND (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland tok VM-gull på singel mixed-stafetten i skiskytter-VM. På plassen bak kom italienerne med Lukas Hofer og Dorothea Wierer, 13 sekunder etter det norske laget.

Dette var første gang at singel mixed-stafett - eller parstafett som NRK kaller det - står på VM-programmet.

Og akkurat derfor visste ikke løperne helt hva de gikk til.

- Kaos, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

- Kjempegøy og mye spenning, men også kaotisk og hektisk, sier Marthe Olsbu Røiseland til Dagbladet.

I VM-løypene i Östersund ble det nemlig satt høyt tempo - og med fine vindforhold ble det action fra start til slutt.

Den høye farten spilte flere et puss.

Rakettfart

En som satte sitt preg på distansen var tyske Denise Herrmann. Tyskland endte på fjerdeplass, etter at hun sviktet på standplass. Men i sporet satte Herrmann en støkk i konkurrente.

- Det var et rotterace fra start til slutt. Denise (Herrmann) gikk jo ut i rakettfart, sier Olsbu Røiseland til Dagbladet.

Også bronsevinner Dorothea Wierer fikk seg en overraskelse.

- Jeg fikk sjokk. Jeg har ikke opplevd maken. Det gikk så fort i starten ... Jeg havnet vel 10 sekunder bak? Det var virkelig uvant med så høyt tempo i skiskyting, sier Wierer.

Den høye farta til Herrmann holdt likevel ikke hele veien - og det var italienerne som kunne glise for medalje.

- Jeg er veldig glad. Jeg har slitt på skyting og heldigvis var det ikke vind. Det er jeg fornøyd med. Vi hadde press på oss og leverte varene, sier Wierer.

Stafetter

Denise Herrmann gliste også fra øre til øre i pressesonen etter løpet, til tross for at medaljen glapp med seks ekstraskudd. Makker Erik Lesser skjøt feilfritt.

- Det var en morsom konkurranse. Dessverre betyr skytingen mer enn langrennet. Det ble for avgjørende, sier tyske Denise Herrmann som er den raskeste kvinnen i sporet.

I dag er det VM-fri for skiskytterne. I morgen er det stafetter for begge kjønn, klokka 13.15 og 16.30. VM avsluttes med fellesstarter søndag.

Fakta:

Gull: Norge 35.43,2 (0/6) – Marte Olsbu Røiseland (0/3), Johannes Thingnes Bø (0/3),

sølv: Italia 0.13,4 min. bak (0/5) – Dorothea Wierer (0/2), Lukas Hofer (0/3),

bronse: Sverige 0.20,0 (0/8) – Hanna Öberg (0/3), Sebastian Samuelsson (0/5),

4) Tyskland 0.30,5 (0/6) – Denise Herrmann (0/6), Erik Lesser (0/0), 5) Ukraina 0.41,5 (0/5) – Anastasia Merkusjina (0/5), Dmitro Pidgrusjnji (0/0), 6) Russland 0.52,7 (0/5) – Jevgenia Pavlova (0/2), Matvej Elisejev (0/3), 7) Frankrike 1.06,5 (0/10) – Julia Simon (0/6), Antonin Guigonnat (0/4), 8) Østerrike 1.08,2 (0/5) – Lisa Theresa Hauser (0/2), Simon Eder (0/3), 9) Tsjekkia 1.34,1 (0/4) – Eva Puskarcikova (0/4), Ondrej Moravec (0/0), 10) Latvia 1.34,3 (0/6) – Baiba Bendika (0/4), Andrejs Rastorgujevs (0/2).

28 lag fikk plassering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer