Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg fikk skyte to bom, og så var det ut

Sulland etterlyser flere sjanser før hun benkes.

TRENTE FOR SEG SELV: Linn Jørum Sulland drev skuddtrening mot tomt mål både i pausen og etter kampen, for å kompensere for den manglende skuddtreningen i kamp.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TRENTE FOR SEG SELV: Linn Jørum Sulland drev skuddtrening mot tomt mål både i pausen og etter kampen, for å kompensere for den manglende skuddtreningen i kamp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Norge - Spania 20-25

LONDON (Dagbladet): Mot Sør-Korea på onsdag banket Linn Jørum Sulland inn 11 av Norges 27 mål. I de påfølgende Danmark og Spania har hun tilsammen scoret ett mål - på et straffekast.

Mens de andre spillerne fortsatt var i garderoben under gårsdagens kamp mot Spania, sto Linn Jørum Sulland og skjøt mot mål.

Rett etter kampslutt la hun inn en økt med nye skudd på mål før hun stilte på pressemøtet.

- Jeg har skutt femti skudd på oppvarmingsbanen bak her, sier Sulland til Dagbladet da hun omsider ankommer intervjurommet.

Og forklaringen på ekstraøkta:

- Jeg måtte jo få skutt noe i dag.

Har valgt Nøstvold
Sulland fikk nemlig lite spilletid av trener Thorir Hergeirsson under den siste gruppekampen.

- I dag fikk jeg skyte to bom, så var det ut. Da var det ikke så veldig mange flere sjanser. Men det er jo ikke bra, selvfølgelig, sier Sulland.

Det som ikke er bra, er uttellingen hennes i de to siste kampene. Det ene målet kom på en sjumeter mot danskene.

- Men det er med definitivt mye mindre spilletid enn mot Sør-Korea, påpeker hun.

For både mot Danmark på fredag og Spania i går, har Tonje Nøstvold blitt brukt mer - uten at hun heller har scoret på et eneste skudd. I går ble også andre konstellasjoner forsøkt på høyre bakspillerplass uten suksess.

Sulland skulle gjerne sett at hun fikk prøve mer.

- Jeg bommet jo på skudd mot Sør-Korea også, men da fikk jeg mange sjanser. Men sånn er det. Jeg skulle gjerne sett at det gikk bedre. Men det tror jeg de fleste her kan si, sier hun.

- Vi er en gjeng med utrolig gode spillere
Sulland fikk en smell i armen helt på slutten av kampen mot koreanerne, men både hun og Hergeirsson avkrefter at den plager henne nå.

- Jeg savner at hun tør å fortsette å gå på kassa, som jeg også savner fra de andre. Vi får forsøke å jobbe oss opp på det igjen, både med henne, Ida Alstad og Gøril Snorroeggen. De må opp med nesa mot mål i større grad, sier Thorir til Dagbladet.

Men det haster med å finne løsningene.

Norge møter Brasil i kvartfinalen allerede i morgen klokka 11 norsk tid. Det vil si at laget har halvannet døgn til å riste av seg Spania-skuffelsen og bli klare for kvartfinale.

Nivået fra gårsdagens kamp holder neppe til å slå ut Brasil, som vant den andre innledende gruppa.

- Er det noen som kan klare å snu det, er det oss, sier Linn Jørum Sulland.

- Vi må sette oss ned og snakke sammen og høre hva det er, og løse det. For vi er en gjeng med utrolig gode håndballspillere, og vi skal absolutt ha muligheten til å slå det Brasil-laget. Vi må bruke litt tid på å finne ut av dette her nå, for nå er det noe som ikke stemmer.

- Det har dere sagt flere ganger denne uka. Og dere har vel snakket sammen?

- Ja, det har vi absolutt. Men nå får vi ikke flere sjanser. Nå vi får det til i Brasil-kampen. For akkurat nå hadde det egentlig vært det samme hvilket av de fire lagene i den pulja vi møtte. Foreløpig har ikke det dårlige spillet vårt gjort oss noe. Men nå gjelder det virkelig. Vi har spilt mange kamper i løpet av året, og vi kan finne fram til de gode kampene vi har hatt. Det er jeg sikker på. Og det tror jeg de fleste tror på, vi må bare finne ut hvordan, sier Sulland.

KREVER MER AV SULLAND: - Jeg savner at hun tør å fortsette å gå på kassa, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson. Foto: REUTERS/Marko Djurica
KREVER MER AV SULLAND: - Jeg savner at hun tør å fortsette å gå på kassa, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson. Foto: REUTERS/Marko Djurica Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media