ENDELIG GJENFORENT: Heidi Løke løp rett bort til sønnen Alexander etter å ha landet på Gardermoen. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
ENDELIG GJENFORENT: Heidi Løke løp rett bort til sønnen Alexander etter å ha landet på Gardermoen. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer

- Jeg fikk tårer i øynene da jeg så ham

Heidi Løke løp rett bort til Alexander (4) etter å ha landet i Norge.

GARDERMOEN (Dagbladet): Heidi Løke og de andre håndballjentene landet i dag i Oslo etter en lang reise tilbake fra Brasil.

Det første Løke gjorde var å løpe rett bort til sin fire år gamle sønn Alexander som ventet på flyplassen med mor og far Løke.

- Det var sykt nydelig. Jeg fikk tårer i øynene da jeg så ham, sier Løke til Dagbladet og legger til:

- Jeg måtte bare kastet fra meg vogna for å løpe bort å se ham. Det var utrolig godt, rett og slett.

- Har det vært tungt å være så langt borte fra ham?

- Ja, det har det. Det har vært veldig tungt, men jeg valgte selv å ikke ta ham med. Jeg følte det var det rette da det var så langt vekk. Han hadde det nok bra hjemme med venner og familie, det var til hans beste.

Fikk dikt På flyplassen ble hun, i tillegg til Alexander og mor og far, møtt av flere fans som ville ha autografen til strekspilleren.

Skuespiller Peter Lindbæk hadde også møtte opp, og leste opp et dikt han hadde skrevet til ære for Løke til henne og Alexander. Du kan høre litt av diktet øverst i saken.

Hun hadde ikke helt klart å ta det inn over seg at hun var verdensmester ennå.

- Men når en ser så mange mennesker her på Gardermoen så begynner det jo delvis å synke sakte inn, sier hun før hun retter oppmerksomheten mot sønnen igjen.

- Har du sagt dem hva du ønsker deg til jul da? Barbie, ikke sant?, sa hun til fireåringen.

- Neei, ikke Barbie!! sa Alexander til unison latter fra både pressekorps og fans.

Norsk mat Reisen tilbake fra Brasil er i utgangspunktet lang, men ble ekstra lang for gulljentene da de ikke rakk det opprinnelige flyet fra München til Oslo.

- Det blir helt nydelig å komme hjem til Mamma og Pappa og bli varta opp og ikke minst spise norsk mat igjen. Det blir godt, sier Løke.

- Du likte ikke den brasilianske maten?

- Jojo, det var god mat det. Men du vet, den norske maten er best, ler Løke overfor Dagbladet.

NEEI, IKKE BARBIE! Alexander gjorde det klart overfor Mamma at han ikke ønsket seg Barbie til jul. MMS-Foto: Eivind Haugen
NEEI, IKKE BARBIE! Alexander gjorde det klart overfor Mamma at han ikke ønsket seg Barbie til jul. MMS-Foto: Eivind Haugen Vis mer