KLAR FOR KAMP: Alexander Tettey snakket med Dagbladet i seks minutter og ni sekunder før kampen mot San Marino. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KLAR FOR KAMP: Alexander Tettey snakket med Dagbladet i seks minutter og ni sekunder før kampen mot San Marino. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Alexander Tettey:

- Jeg fikk vite fra gutta boys at San Marino er et land inni Italia. Stemmer det?

I dette intervjuet får du svaret. 

Norge - San Marino, VM-kvalifisering på Max klokka 20.45

SANDVIKA (Dagbladet): Norwich- og landslagsspiller Alexander Tettey (30) innrømmer at han ikke vet så mye om kveldens motstander, San Marino.

Vi tok en prat med Tettey før kampen i VM-kvalifiseringen. Samtalen på seks minutter og ni sekunder ved spillerhotellet i Sandvika forløp slik:

- Hvordan opplevde du bataljen mot Aserbajdsjan lørdag?

- Det var ingen batalje. Vi hadde ballen, men klarte ikke å score.

- Skuffet over resultatet?

- At de vant 1-0 var ikke bra. Men det var en del ting som var bra med at vi hadde ballen og skapte sjanser. Vi må lære oss å score mål og lære oss å ikke slippe inn mål mot sånne motstandere.

- Det har vært mange krav fra omgivelsene om at Per-Mathias Høgmo må gå av. Hvordan opplever spillerne dette?

- Spillerne har ikke diskutert omgivelsenes tolkning av hva han bør gjøre og ikke gjøre. Vi har bare konsentrert oss om å vinne kamper. Det er det vi har gjort. Vi er her. Og han er her. Det er det.

- Hva er de gode sidene hans, slik du ser det?

- Han er flink til å prate med oss og involvere oss.

- Har han noen negative sider?

- Nei, det vet jeg ikke.

VETERAN: Alexander Tettey har 32 landskamper og tre mål for Norge. Her fra treninga på Ullevaal stadion i går. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VETERAN: Alexander Tettey har 32 landskamper og tre mål for Norge. Her fra treninga på Ullevaal stadion i går. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Det er bare positive?

- For oss, ja. Det som er negativt vet vi som er i spillergruppa ikke. Det vet dere i pressen kanskje bedre enn oss. Men for oss er han treneren vår. Han bryr seg om oss. Vi bryr oss om ham. Og vi prøver å finne løsningen på å vinne kamper for Norge.

- Opplever du filosofien hans som klar og tydelig. Er det ingen tvil om hvor han vil?

- Nei, det er ingen tvil.

- Du har hatt en del trenere. Opplever du ham som dyktig sammenliknet med de andre du har hatt?

- Jeg har hatt en del trenere. Jeg har hatt Høgmo en kort periode i Rosenborg og nå på landslaget, og jeg synes han er en bra trener.

- Også sosialt flink utenfor banen?

- For å gjenta meg selv: Han er flink med oss spillere, en bra trener.

- Bør han fortsette?

- Ja. Det er opp til ham å bestemme det og ikke oss.

- Hvordan går det i Norwich? Klubben ligger på andreplass i Championship og kjemper om opprykk.

- Det går veldig bra. Jeg er blitt en norwicher. Jeg håper å være tilbake i Premier League neste sesong. All min energi går til det. Vi har en bra spillergruppe og kjemper om å rykke opp. Absolutt.

- Hvordan vil du karakterisere din egen sesong i klubben?

- Det har gått bra. Vi har bare spilt 10-11 kamper. Til slutt skal vi spille 46. Det gjelder ikke å spille bra for tidlig, så du går tom mot slutten. Jeg har spilt OK, men har mer å komme med.

- Ingen skjær i sjøen?

- Jeg har jo vært litt skadet her og der. Men ellers har det gått fint, synes jeg.

- Hvordan er livet utenfor banen?

- Livet er veldig bra. Jeg trives med familien. Jeg har en liten sønn som er min beste venn når vi finner på ting. Vi spiller litt fotball og går litt tur. Livet er veldig rolig med ikke så mye stress. Det liker jeg

- Hvor gammel er han blitt?

- To år og tre måneder.

- Hva heter han?

- Milan.

- Det samme som fotballaget Milan?

- Ja.

GOD START: Alexander Tettey (til høyre) og  Norwich har ambisjoner om å rykke opp i Premier League igjen. Foto: NTB scanpix
GOD START: Alexander Tettey (til høyre) og  Norwich har ambisjoner om å rykke opp i Premier League igjen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Er det noen grunn til det?

- Ehh, nei. He, he. Vi synes det var et fint navn.

- Ingenting å gjøre med at du har et stort hjerte for AC Milan?

- Nei.

- Hvordan ser du på kampen mot San Marino?

- Forehåpentligvis blir det sånn som sist, spill mot ett mål. Og så må vi lære oss å åpne opp et lag som dette. Forhåpentligvis scorer vi fort et mål. Så to mål og tre mål, slik at vi får puttet «game to bed». Med tre poeng kan vi se videre fram til neste landskamp. Disse kampene skal vi vinne.

- Hva vet du om San Marino?

- Absolutt ingenting. Jeg fikk faktisk vite fra gutta boys at det var et land langt inni Italia. Stemmer det? Nei, jeg vet absolutt ingenting.

Tettey er neppe alene ... San Marino er altså en republikk som ligger nordøst på den italienske støvelen. Republikken er omringet av Italia på alle kanter og har 33.000 innbyggere.

Fotballandslaget er på alle måter en vits. Den siste seieren kom mot Liechtenstein i 2004.

Lykke til, Norge!