- Jeg fikk vondt i hjertet

Petter Furuseth Olsen ble pepet ut.

(Dagbladet.no): Neste sesong spiller Petter Furuseth Olsen for Stabæk, og i helga spilte han sin siste kamp for Hammarby hjemme på Söderstadion.

Det ble en trist avskjed for Furuseth Olsen, som har vært en stor publikumsfavoritt etter sin kanonsesong for Hammarby. Hjemmefansen pep ut nordmannen hver gang han hadde ballen. Det gikk hardt innpå ham.

I sin blogg PFO - med den ubeskjedne undertittelen «by far the greatest player the world has ever seen» - setter Furuseth Olsen ord på følelsene.

- Det gjorde vondt i hjertet å bli pepet ut hjemme på Söderstadion, skriver han.

- Samtidig tar jeg det som et tegn på at mange ville beholde meg i klubben. Det varmet midt oppi all elendigheten.

Ville hjem

Hammarby strakk seg langt for å sikre seg Furuseth Olsens tjenester, men selv om tilbudet ble betegnet som «det beste jeg har sett i mine 11 år som agent» av nordmannens agent Martin Klette, kunne ikke klubben matche de norske beilerne.

I tillegg mente Furuseth Olsen at sjansen for landslagsspill ville være større med spill i Tippeligaen.

LEI SEG: Selv om Petter Furuseth Olsen har vært Hammarbys kanskje beste spiller denne sesongen, ble han pepet ut av fansen i sin siste hjemmekamp. Foto: SCANPIX
LEI SEG: Selv om Petter Furuseth Olsen har vært Hammarbys kanskje beste spiller denne sesongen, ble han pepet ut av fansen i sin siste hjemmekamp. Foto: SCANPIX Vis mer

- Etter å ha snakket med landslagssjef Åge Hareide flere ganger vet jeg at han overvåker Tippeligaen mye tettere enn Allsvenskan, som kanskje ikke er så rart. En annen grunn er at jeg, selv om jeg stortrives på Söder, vil komme nærmere familien en periode.

- Jeg skal ikke si at penger ikke har spilt inn, det er naturligvis en del av fotballen, men det var ikke hovedårsaken, skriver han.

Hjertet i Sverige

Men Furuseth Olsen utelukker ikke at han en gang i framtida kan returnere til Söderstadion og Hammarby.

- Jeg utelukker ikke at jeg en eller annen gang i framtida kan vende tilbake til Bajen, skriver Furuseth Olsen.

Og er ikke helt ferdig med å snakke om hjertet sitt.

- For uansett hva dere måtte tro: Hammarby har erobret en stor del av mitt hjerte.

- Jeg fikk vondt i hjertet