- Jeg filmer ikke. Jeg var først på ballen, og det var straffe

Feil, sier Adam Larsen Kwarasey.

Vålerenga-Strømsgodset 3-0 (1-0):

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Det er nøyaktig åtte måneder, eller 13 kamper om du vil, siden sist Strømsgodset tapte i Tippeligaen. Det skjedde 1. september 2013.

Vi kan la Klanens blanding av hyllest og bønn i sluttminuttene oppsummere forskjellen på Vålerenga og Strømsgodset 1. mai 2014:

«Vi vil ha motstand», ropte Vålerengas supportere taktfast.

VIF best fra start Vålerenga bykset ut av startblokka på Ullevaal: Allerede etter tre minutter forsøkte Ghayas Zahid å lure Adam Larsen Kwarasey med et lavt skudd mot bakre stolpe, men Godset-kapteinen reddet fint. Fire minutter seinere måtte Kwarasey i aksjon igjen, da som følge av en farlig stuss fra lagkompis Lars Sætra, men norsk-ghaneseren hadde kontroll på streken.

I SENTRUM: Vidar Örn Kjartansson står nå med seks mål på like mange runder - men må tåle kritikk for måten han skaffet den viktige VIF-straffen på. Foto: Bjørn Langsem
I SENTRUM: Vidar Örn Kjartansson står nå med seks mål på like mange runder - men må tåle kritikk for måten han skaffet den viktige VIF-straffen på. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Strømsgodset var langt mindre farlige. Selv om Martin Ødegaard flere ganger beviste hvorfor han, i en alder av 15 år, fikk sjansen fra start av trener Ronny Deila, så sleit drammenserne med å spille seg til feite muligheter. Den største kom etter 20, da Thomas Sørum fikk stå alene på bakerste stolpe etter en dødball, men forsøket ble blokkert.

Rett før pause var det i motsatt felt det ble forunderlig store rom etter dødball: Christian Grindheim slo et frispark 50 meter unna mål, med retning mot motsatt hjørneflagg. Der var det plutselig et lite hav av blå spillere uten Godset-oppassere i kroppen. Toppscorer Vidar Örn Kjartansson rakk både å dempe, tenke, sikte og skyte etter den høye ballen fra Grindheim.

 I PERLEHUMØR:  Kjetil Rekdal etter Vålerengas første mål.
I PERLEHUMØR: Kjetil Rekdal etter Vålerengas første mål. Vis mer

Og så pass har vi lært den siste måneden, at hvis VIFs islandske spiss får tid og rom til alt det der, blir det fort mål.

Ronny Deila gjorde to bytter i pausen, og dresset opp mannskapet sitt i 3-5-2-mønster, men det endret ikke all verden: Dette var Vålerengas aften.

- Unaturlig fall Sjansestatistikken viste 5-1 til hjemmelaget da Herman Stengel, Vidar Örn Kjartansson og Ruben Kristiansen dro opp en kontring på venstresida. Kjartansson snappet ballen foran Adam Larsen Kwarasey, men la seg veldig lett i bakken da keeperen kom ut. Men dommer Tommy Skjerven blåste straffespark, til store protester fra Godset-spillerne i umiddelbar nærhet.

 FESTAFTEN:  Vålerenga-spillerne var overlegne på Ullevaal i dag.
FESTAFTEN: Vålerenga-spillerne var overlegne på Ullevaal i dag. Vis mer

Kjartansson og Kwarasay ble spurt om straffesituasjonen etter kampen. De to var helt uenige:

- Jeg filmer ikke. Jeg var først på ballen, og det var straffe. Det var kontakt, sier Kjartansson.

 2-0   Vidar Örn Kjartansson er iskald på straffen han i den andre omgangen.
2-0 Vidar Örn Kjartansson er iskald på straffen han i den andre omgangen. Vis mer

- Jeg burde ha fått vondt hvis han kom i så stor fart som dommeren mener inn i kroppen min. Det går veldig fort, men jeg kjenner ikke noe. Da er det merkelig om det er veldig kontakt, sier Godset-keeperen til C More.

Ronny Deila orket ikke snakke om straffesituasjonen etter kampen:

 GEDIGEN SJANSE:  Thomas Sørum burde ha sendt Strømsgodset opp i ledelsen.
GEDIGEN SJANSE: Thomas Sørum burde ha sendt Strømsgodset opp i ledelsen. Vis mer

- Vet du hva, jeg driter i om det var straffe eller ikke. Vi fortjente å tape i dag, vi var elendige, rett og slett, sa Strømsgodset-treneren til C More.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ble også spurt om straffen etter kampen. Rekdal ville egentlig forsvare spissen, men måtte innse at han falt lett.

 3-0   Rasmus Lindkvist punkterer kampen.
3-0 Rasmus Lindkvist punkterer kampen. Vis mer

- Når keeperen kommer ut med stor fart som der så hiver spissene seg.  Men, når jeg ser bildene nå, burde han latt være å dømme, sier Rekdal til C More.

Tre ganger 3-0 Men Kjartanssons straffe bar ikke preg av dårlig samvittighet: Han fintet Kwarasey den ene veien, og styrte ballen den andre.

3-0 kom bare minutter seinere da Morten Berre - igjen framspilt av livlige Kjartansson - crosset over til Rasmus Lindkvist foran blankt mål. Dermed ble det 3-0 til hjemmelaget, akkurat som det ble de to foregående tippeligaoppgjørene hvor Vålerenga var i aksjon (mot Sandnes Ulf i Oslo og borte mot Sarpsborg).