Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Jeg flyr

Anita Valen (35) trynet, reiste seg, og spurtet endelig inn til VM-medalje.

-  Jeg flyr, det føles bare kjempegodt, sier Anita Valen til Dagbladet.

Endelig var det Valens tur å lykkes i et mesterskap, akkurat som søster Monica gjorde det for 10 år siden. Men det holdt på å gå galt igjen. VM i Belgia for to år siden: Anita Valen veltet og mistet en fin plassering: VM i Verona i går: En tilskuer rotet seg ut i løypa og Valen føyk i bakken.

-  Bånn gass

-  Fryktet du at det skulle glippe nok en gang?

-  Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, bare at jeg lå på bakken og hadde utrolig vondt. En norsk supporter dyttet meg i gang. Det tok tid å ta inn igjen feltet og det ene håndtaket på sykkelen var smadret. Jeg hadde vondt i ryggen, men bestemte meg for at dette ikke skulle knekke meg og ga bånn gass, forteller Valen.

Og velten til tross, Valen hadde superkrefter på slutten.

-  Det var utrolig nervepirrende, spesielt mot slutten. Jeg tråkket sinnsykt til når spurten åpnet. Jeg kommer aldri til å glemme dette, det er så stort, sier Valen.

Pappa gråt

-  Jeg flyr

Og det var stort for familien også. Pappa Helge Valen fulgte løpet og gråt da datteren fikk sin revansj. Det samme gjorde søster Monica over telefonen. For fjoråret var hardt for Anita Valen etter at hun testet positivt på koffein. Lettelsen var defor stor da hun ble frikjent og tok 7. plass i VM. I OL derimot, med blond sveis som skulle hjelpe mot varmen, gikk det meste galt.

-  Jeg fortjente virkelig det her. Jeg har vært nære så mange ganger og visste at jeg hadde kapasitet til å vinne. Det er stor forskjell på medalje og en fjerdeplass, sier Valen.

-  Skal bli verdensmester

Skiensjenta gjorde comeback i 2002. Den nordiske mesteren fra 1985 la opp på grunn av skade før OL i 1988. Nå satser hun videre i ett år til. Sponsorene er på på plass og Valen skal til topps på VM-pallen. Bronse er bra, men ikke nok.

-  Jeg skal bli verdensmester. Det er et realistisk mål, for løypa passer meg veldig bra.

Sier Valen før hun drar inn til byen. Der feiret hun i natt sammen med kjæresten Gerrit de Vries, pappa Helge Valen og resten av den norske kolonien.

FEIRET MED PAPPA: Pappa Helge jublet sammen med Anita Valen etter VM-bronsen i Verona.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media