- Jeg føler at jeg har gjort flere gode enn dårlige ting

De Gea møter spanske venner torsdag.

TIGERSPRANG: David De Gea redder Juan Matas frispark mesterlig. Foto: Reuters / Stefan Wermuth / Scanpix
TIGERSPRANG: David De Gea redder Juan Matas frispark mesterlig. Foto: Reuters / Stefan Wermuth / ScanpixVis mer

David de Gea har hatt en blandet start i Manchester United. Torsdag får han spansk motstand for første gang siden flyttingen til England.

United møter Athletic Bilbao hjemme i europaligaens åttedelsfinale første kamp.

- Jeg føler at jeg har gjort flere gode enn dårlige ting. Men kanskje er det de dårlige det har blitt rapportert om hjem (Spania), sier spanjolen de Gea til nyhetsbyrået AFP.

- Jeg er fornøyd så langt og lover at det kommer mer (gode ting).

Farvel 21-åringen kostet 180 millioner kroner og kom fra Atlético Madrid. Siden overgangen har de Gea blandet kanonredninger med blemmer. «Shaky» er et ord brukt hyppig om ham så langt.

Han mistet plassen til Anders Lindegaard nyttårsaften. Samme dag hadde de Gea sluppet inn tre hjemmemål mot svake Blackburn.

En skade hos dansken åpnet veien for ham igjen etter noen uker.

- Det blir en litt spesiell kamp for meg. Jeg har mange gode venner i Athletic, men det blir fint å reise dit for returkamp og vinne den, sier de Gea.

Ensom Moa Han har sluppet inn ni mål på de seks siste kampene for United. I samme periode holdt han nullen én gang (Ajax borte).

United er degradert til europacupens juniorturnering. Mesterligaen ble det ikke noe mer av etter 1-2-tapet mot Basel i gruppespillet.

Det er svært få norske innslag i de andre kampene også. Mohammed Abdellaoues Hannover møter Standard Liège borte.

De andre kampene: Atlético Madrid (Spania) - Besiktas (Tyrkia), Metalist Kharkiv (Ukraina) - Olympiakos (Hellas), Sporting Lisboa (Portugal) - Manchester C. (England), Twente (Nederland) - Schalke (Tyskland), Alkmaar (Nederland) - Udinese (Italia), Valencia (Spania) - PSV Eindhoven (Nederland).

(NTB)