- Jeg føler at jeg ikke har levert varene i BMC

Thor Hushovd tror likevel at han får delta i Tour de France.

ER I FORM: Thor Hushovd mener at han er i god nok form til å kunne delta i Tour de France. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/NTB scanpix
ER I FORM: Thor Hushovd mener at han er i god nok form til å kunne delta i Tour de France. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Thor Hushovd (35) kjemper en innbitt kamp om å få delta i Tour de France denne sesongen, og nordmannen føler at han er i god nok form.

- Formen er bra. Det er mange positive tegn. Det er lys i enden av tunnelen. Så får vi se hvordan det blir i Criterium du Dauphiné, sier Hushovd til Dagbladet.

- Tror du at du blir tatt ut til Tour de France?

- Jeg er positiv til at jeg får muligheten. Jeg prøver alltid å ha troen på meg selv. Det jeg viste i Tour of California var positivt, sier Hushovd.

Nordmannen er en av 16 BMC-ryttere som kjemper om ni Tour de France-plasser, og syklisten vet at det blir ekstremt viktig å prestere i det franske rittet Criterium du Dauphiné som starter 2. juni.

- Ja, det blir veldig viktig. Jeg må vise at jeg er i slag og i rute, sier Hushovd.

I form 35-åringen slet med sykdom store deler av året i fjor. Nå er han tilbake i god fysisk form.

- Jeg har jobbet målrettet hele tiden. Det har vært lite forstyrrelse og høy treningsiver siden oktober. Etter et år med sykdom og virus ble jeg satt i vater, og det trengte jeg kanskje, sier Hushovd.

- Hvor sulten er du på suksess denne sesongen?

- Jeg er veldig sulten. Jeg vil ha en etappeseier allerede i Dauphiné, sier Hushovd, som tror han kommer tilbake til det nivået han har hatt inne tidligere.

Ikke levert Hushovd kom til BMC i 2012, og mener han har mye ugjort i laget.

- Jeg føler at jeg ikke har levert varene i BMC. Det er noe jeg føler på hele tiden, og det er også viktig å føle på det, sier Hushovd.

- Hvor demotiverende vil det bli om du ikke får delta i Tour de France?

- Det kommer an på hvor godt jeg kjører i Dauphiné. Jeg blir ekstremt skuffet hvis jeg føler at jeg leverer varene der. Men hvis jeg ikke leverer der er det annerledes. Det er opp til meg selv, sier Hushovd.

Blitt slankere For fire dager siden la Thor Hushovd ut et bilde av seg selv på nettsamfunnet Instagram. Der kan du tydelig se at nordmannen har blitt slankere den seneste tiden.

- Det er fordi jeg vil være i form og bidra i fjellene. Jeg er ikke noen sprinter lenger, det er ikke derfor jeg ble hentet til BMC. Det er klart jeg skal gå for resultatet noen ganger, men det er harde etapper jeg liker, ikke flate etapper. Jeg har innsett at det er slutt på tiden som spurter. Men jeg kan fortsatt vinne en spurt, sier Hushovd, som ikke legger skjul på hva drømmen denne sommeren er.

- Personlig ønsker jeg en etappeseier i Tour de France. Men jeg kan godt hjelpe Cadel Evans over fjellene også, sier Hushovd.

Det er folk som mener at Hushovd aldri vil komme tilbake til der han én gang var. Selv føler ikke 35-åringen at han må revansjere noe.

- Det handler ikke om revansj. Jeg er mest opptatt av å komme meg tilbake. Jeg var som sagt i god form i Tour of California, men manglet det lille ekstra. Folk har forskjellige meninger, og folk får si det de mener, sier Hushovd.

BMC tar ut den endelige Tour de France-troppen i midten av juni.