- Jeg føler det som en ekstra trygghet

Gabriel Rasch er glad for at proffsyklister avkreves en årlig hjertetest.

BETRYGGENDE: For å få lisens må Gabriel Rasch ta EKG og ultralyd av hjertet hvert år. Annenhvert år skal hjertet ultralydtestes i forbindelse med en fysisk maksimaltest. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BETRYGGENDE: For å få lisens må Gabriel Rasch ta EKG og ultralyd av hjertet hvert år. Annenhvert år skal hjertet ultralydtestes i forbindelse med en fysisk maksimaltest. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alle verdens proffsyklister avkreves en årlig hjertetest for å få lov til å delta i internasjonale ritt. - Jeg føler det som en ekstra trygghet, sier Gabriel Rasch (36) til NTB.

I flere år har Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) krevd bestått EKG- og ultralydtest av utøvernes hjerter før de får utstedt lisens.

Enkelte profflag tilrettelegger og betaler for testene av egne utøvere, mens en rekke syklister selv må sørge for å la seg teste og betale regningen selv.

- Jeg føler det som en ekstra trygghet. Jeg er glad for at vi blir pålagt å gjøre det vi kan for å avdekke eventuelle hjertefeil. Helt klart er det en rimelig forsikring. Jeg mener alle toppidrettsutøvere, også i lagidretter, bør få gjennomført slike tester, sier Rasch til NTB.

Møttes i OL Sykkelveteranen mottok budskapet om Alexander Dale Oens (26) bortgang med sorg, i likhet med det øvrige Idretts-Norge. Rasch møtte svømmeverdensmesteren i Beijing-OL, men kjente ikke Dale Oen personlig.

- Det er sjokkerende og sinnssykt tragisk. Man tror liksom ikke at det er skjedd. Det er ubegripelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer