TENKER IKKE PÅ STARTEN: Usain Bolt vil glemme starten og heller få resten av løpet til å stemme under OL. Foto: EPA/MICHAEL KAPPELER/NTB scanpix
TENKER IKKE PÅ STARTEN: Usain Bolt vil glemme starten og heller få resten av løpet til å stemme under OL. Foto: EPA/MICHAEL KAPPELER/NTB scanpixVis mer

- Jeg føler ikke presset

Usain Bolt garanterer at han vil vinne dersom han tar teten i OL-løpene.

Usain Bolt har bestemt seg for å forbedre det han kaller «en ikke helt perfekt start» ved ikke å bry seg om den i det hele tatt.

- Jo mer jeg tenker på starten min, desto dårligere blir den, sier Bolt. Han har hatt pressekonferanse i OL-byen, og den var svært godt besøkt. Klodens raskeste mann er populær som alltid.

Starten har aldri vært noe kunstverk i løpingen til Bolt. Han slåss for å få de lange beina sine plassert i startblokkene, og han kjemper enda mer for å få dem til å fungere på best mulig måte når startskuddet går.

Nå sier han at han har forbedret seg på det området det siste året, men fortsatt er det ikke perfekt.

I fjor misset han totalt i starten på 100 meteren i Daegu-VM og ble disket. Deretter tapte han på både 100 og 200 meter til Yohan Blake i det jamaicanske mesterskapet, først og fremst fordi starten ikke holdt mål.

- Etter tapet for Blake satte jeg meg ned med treneren min. Han sa jeg ikke skulle bekymre meg. Så planen her i OL er å glemme starten og få selve løpet til å klaffe. Det er så enkelt som det, sier Bolt.

Bare seier er godt nok Usain Bolt legger ikke skjul på at det bare handler om å vinne for ham.

- Jo, for meg er det bare seier som er godt nok, og jeg tenker absolutt ikke på å sette verdensrekorder. Målet er å forsvare OL-titlene på 100 og 200 meter. Da kan jeg se på meg selv som den legenden jeg ønsker å være, sier Bolt, som har dominert sprinten for menn de siste fire årene.

- Nå tenker jeg at det bare gjelder å gå på banen for å få jobben gjort. Det skal jeg klare, sier Bolt selvsikkert.

På veien mot nye gullmedaljer må han regne med å kjempe i det sterkeste sprintfeltet i historien, for OL-sprinten dreier seg om mye mer enn bare Usain Bolt.

Han møter amerikaneren Tyson Gay, som er mer sulten enn noensinne, treningskameraten Yohan Blake er ivrig på å overta sprinttronen og har allerede slått Bolt er par ganger i år, Asafa Powell sikter mot gullet som alltid, og OL-mesteren fra 2004, Justin Gatlin, er en mann å regne med.

- Det kommer til å bli stort, mener Bolt, som utklasset resten av feltet da han løp på 9,69 og sikret gullet i Beijing. Det blir nok jevnere nå.

Ikke noe press - Både jeg og resten av verden er blitt oppmerksomme på Yohan Blake. Han har flere ganger vist at jeg må ta hensyn til ham, men når jeg tenker på det, føler jeg ikke noe press, forteller Bolt.

Mange er ikke enig med ham, for det finnes en del eksperter som mener at Bolt ikke er så selvsikker og avslappet før OL som han gjerne vil gi inntrykk av.

- Jeg må bare si at jeg ikke føler noe stort press, i hvert fall ikke mer enn det presset Tyson Gay og Asafa Powell bør føle, sier Bolt.

Hjemme på Jamaica håper folk på at det skal bli en ren jamaicansk pall etter 100 meteren. Håpet er at Bolt og co. skal gjøre som de jamaicanske kvinnene i Beijing, tapetsere seierspallen og stikke av med alle medaljene.

- Det er klart det er en mulighet for at vi kan klare det, dersom ingen av oss bukker under for presset, sier Bolt smilende.

Han kom også med en garanti.

- Jeg kan garantere at dersom jeg kommer meg fram i teten, er det ingen som kommer til å slå meg. Derfor har jeg ingen bekymringer, sier verdens raskeste mann en uke før han skal i aksjon på 100 meteren på Olympiastadion.

(NTB)