Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg føler jeg har hatt ganske mye uflaks når det virkelig gjelder

Men nå tror Heidi Weng hun kan slå Johaug.

I VINNERPOSISJON: Heidi Weng leder Ski Tour Canada med to løp igjen. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I VINNERPOSISJON: Heidi Weng leder Ski Tour Canada med to løp igjen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

CANMORE (Dagbladet): Det var en slags dagen derpå i Ski Tour Canada torsdag. Fellesstarten med skibytte endte uavgjort mellom tour-leder Heidi Weng og tour-favoritt Therese Johaug, og før fredagens individuelle tikilometer hadde de to separate pressekonferanser i Canmore. 

Johaug var først ute og anslo at hun kunne slå Heidi Weng med femten sekunder på den individuelle starten. Med bonussekundene i mål vil i så fall Johaug tjene minst tjue sekunder på Weng om spådommen holder, og dermed gå ut 17 sekunder før henne på lørdagens avsluttende jaktstart. 

Samtidig varslet Johaug at hun kom til å velge et seint startnummer slik at hun kunne gå på tidene til Weng (Johaug velger startnummer før Weng og er dermed sikret den muligheten). 

- Jeg tror det er en fordel å gå på tidene til hverandre i denne løypa her, jeg tror det blir små marginer og at det står om sekunder. Så ja, jeg tror det er en fordel å kunne gå på tidene, sier Weng. 

- Er Johaug femten sekunder bedre enn deg på en tikilometer?

- Ja, det kan hende, svarer hun kontant. 

Har selvtillit
Men tro ikke at nedsnakkingen av seg selv betyr at Weng ikke tror hun kan beseire Johaug i denne touren. Weng forteller at selvtilliten er god, formen likeså, og at hun stort sett har gått ganske fort på individuelle starter de siste to årene. 

Det tror hun hun skal klare i morgen også, men sier også at hun må prestere i absolutt toppklasse om hun skal matche Therese. 

- Jeg tror jo det kan gå fort, men da må jeg kanskje gå fortere enn jeg har gjort noen gang alene, sier Weng. 

Både Johaug og Weng ramlet ut av kvartfinalene i sprinten tirsdag. Der glapp begge to muligheten til å parkere den andre i sammendraget. 

Ulykkesfugl
Mest bittert er nok det for Weng, som aldri har vunnet en tour i langrenn tidligere. Likevel brukte ikke Weng masse tid på å ergre seg over at hun falt, forteller hun, men hun syns ofte at uflaksen forfølger henne i langrennssporet. 

- Dagen etter hadde jeg veldig fokus på at jeg skulle gå et sykt bra skirenn og var ganske irritert på meg selv. Jeg føler at jeg alltid får til å gjøre et eller annet feil når det virkelig gjelder. Jeg har tryna en del i de første Tour de Ski-ene jeg har gått, og jeg har gått feil når det har vært en tour før. Det er ganske irriterende når det er ganske mange poeng som blir delt ut. Jeg føler jeg har hatt ganske mye uflaks når det virkelig gjelder, så det er litt irriterende, sier Weng til Dagbladet.
 
- Er det bare uflaks?

- Nei, det er jo ikke det. Noen ganger er det jo bare jeg som ikke er helt tilstede. Man kan jo egentlig le litt av det selv også. Det er sånt som skjer, selv om det ikke skal skje, sier hun, og forteller at hun føler seg litt som en ulykkesfugl. 

- Ja, egentlig. Jeg føler liksom at jeg har mer uflaks enn flaks. 

Vinner spurten
Det er verken flaks eller uflaks som har gitt henne muligheten til å hente hjem historiens første seier i Ski Tour Canada. En triumf der vil smake utrolig godt i en sesong der mye gikk galt helt fra hun gikk i mål en runde for tidlig i minitouren i Kuusamo i sesongåpningen. 

Når hun nå ligger helt likt med Johaug etter seks etapper ser hun at hun har sjansen om hun ikke taper for mye til Johaug fredag. Hun har allerede spurtslått Therese to ganger i Ski Tour Canada, og det kan godt være hun får en tredje mulighet på lørdagens jaktstart. 

- Hvem vinner hvis det blir et spurtoppgjør på lørdag?

- Heidi Weng, svarer hun kontant, og det blir stille i lokalet i noen sekunder. 

- Eller, det spørs, da, legger hun til. 

- Jeg kom på at hvis det plutselig skjer et eller annet i morgen så er det plutselig Astrid jeg spurter mot. Da er jeg litt mer redd.