PINLIG: Therese Johaug følte med Amalie Iuel under pressekonferansen før Bislett Games. Video: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet Vis mer

- Jeg føler med henne

Therese Johaug har endret på treningen og sikter seg inn mot å klare VM-kravet på 10 000 meter på Bislett Stadion 11. juni. Hun føler med Amalie Iuel etter alle spørsmålene om hennes kjæreste Aksel Lund Svindal.

Publisert

BISLETT GAMES (Dagbladet): Therese Johaug en av flere stor idrettsnavn under årets smittevennlige utgave av friidrettsstevnet Bislett Games, i år kalt Impossible Games.

Johaug skal løpe 10 000 meter på Bislett Stadion - som hun besøkte for første gang tirsdag formiddag. Hun forteller til Dagbladet at målet er å slå sin egen personlige rekord - som i dag er på 32.20,86 - med 30 sekunder. Der ligger VM-kravet på distansen.

- Hvis jeg klarer å perse med 30 sekunder, er jeg kjempefornøyd. Jeg vet det blir knalltøft og har satt meg et hårete mål, men jeg liker å ha høye ambisjoner, sier Johaug til Dagbladet.

På Bislett Stadion 11. juni skal hun konkurrere sammen med en rekke store friidrettsprofiler.

Karsten Warholm jakter verdensrekord på 300 meter hinder, mens brødrene Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen leder an den norske troppen i landskampen mot Kenya i virtuell duell på 2000 meter, med blant annet Timothy Cheruiyot - verdensmester fra 1500-meteren i Doha - på laget.

PEKES UT: Friidrettsmiljøet vil gjerne at Therese Johaug skal løpe flere konkurranser på friidrettsarenaen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
PEKES UT: Friidrettsmiljøet vil gjerne at Therese Johaug skal løpe flere konkurranser på friidrettsarenaen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

Sondre Nordstad Moen skal løpe den utradisjonelle distansen 25 000 meter på Bislett, mens Karoline Bjerkeli Grøvdal forsøker seg på den legendariske norgesrekorden til Grete Waitz på 3000 meter.

Johaug: - Jeg føler med Amalie

Amalie Iuel skulle etter planen møtt Isabelle Pedersen til duell på 200 meter hekk, men løper i stedet 300 meter hekk mot råsterke Sara Slott Petersen og Léa Sprunger.

Da Steinar Hoen presenterte nyvinningen Impossible Games sammen med Amalie Iuel, Therese Johaug, Jakob og Filip Ingebrigtsen tirsdag formiddag, fikk Iuel en rekke spørsmål om kjæresten Aksel Lund Svindal, hvis forhold omsider ble bekreftet av hovedpersonene selv 17. mai.

Iuel - som er i en rivende utvikling og nå bare har fire europeere foran seg på verdensstatistikken på 400 meter hekk - var tydelig på at hun ikke ønsket å snakke om privatlivet på pressekonferansen, men mottok likevel et overtall av spørsmål med ulike innfallsvinklinger knyttet til forholdet med Lund Svindal, også fra Dagbladet.

Therese Johaug sto og lyttet til hele sekvensen og fikk medfølelse med Iuel etter søkelyset som ble rettet mot hennes og parets privatliv.

FRONTER IMPOSSIBLE GAMES: Therese Johaug og Amalie Iuel. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
FRONTER IMPOSSIBLE GAMES: Therese Johaug og Amalie Iuel. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

- Jeg føler med henne, sier Therese Johaug.

- Du har opplevd noe liknende tidligere da du ble sammen med Nils Jakob?

- Ja, jeg har jo for så vidt det, sier langrennsdronninga.

Johaug forstår godt og støtter Iuels ønske om å være ordknapp om parforholdet med Svindal.

Nye bekjentskap

Langrennsesset fant tonen med Iuel på tartandekket på Bislett - og lar seg inspirere av å bli kjent med de fremadstormende norske friidrettsessene, eksemplifisert med Jakob, Filip og Amalie denne tirsdagen.

- Det er utrolig koselig å bli kjent med friidrettsutøverne, som virker som en fantastisk gjeng. Norsk friidrett blomstrer om dagen og inspirerer meg. Det er artig å se hvordan andre utøvere trenere og lykkes. Det er mye vi kan lære av hverandre, sier Johaug til Dagbladet.

FORBLØFFER: Amalie Iuel briljerer med sine språkegenskaper, slår tilbake mot Karsten Warholm og kommer med en avsløring. Samtidig forbauser Iuels lillesøster. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Det er stort å være her på Bislett for første gang. Det er utrolig moro å komme til Bislett og konkurrere her 11. juni. Det tilbudet kunne jeg ikke takke nei til. Det er veldig inspirerende å kunne prøve seg på en 10 000 meter på selveste Bislett Stadion.

Underveis på 10 000-meteren på Bislett Stadion vil kapasitetsdronninga få et lys på stadion som hare. Kommer hun før lyset i mål, klarer hun VM-kravet.

- Jeg har fått streng beskjed av Karstein om å følge det lyset. Jeg brøt planen vår på Hamar i fjor, så her er det bare å lystre ordre.

Nye treningsmetoder

Johaug forteller at hun - i motsetning til da hun vant NM-gullet på 10 000 meter i fjor - har lagt inn en del baneøkter nå i vår. Det gir optimisme for nye personlig rekord.

- Disse baneøktene er for å bli mer vant til selve farten og få inn løpesteget. Jeg åpnet altfor hardt på Hamar i fjor. Jeg håper at med de erfaringene jeg har fått og baneøktene i det siste, at jeg skal kunne hente mer på å løpe raskt, forteller langrennsesset til Dagbladet.

- Hvilke type baneøkter er det snakk om?

- Jeg trener 10 x 1000 meter på bane. Det er veldig spennende og artig og annerledes enn det jeg har gjort før. Jeg har respondert veldig bra på de øktene, synes jeg.

Johaug avviser imidlertid at det blir flere løpekonkurranser etter Impossible Games på Bislett.

- Det blir ikke flere løpekonkurranser. Jeg skulle i utgangspunktet springe 3000 meter på Bislett med EM som et mål i det fjerne. Nå blir det denne 10 000 meteren her - og så blir nok friidrettsskoene lagt mer bort, forteller langrennsesset fra Dalsbygda.

Iuels progresjon

For Amalie Iuel er imidlertid alt fokus på friidrett og utvikling. Hun har satt personlig rekord hver eneste sesong og gjorde et kjempebyks i 2019. Nå har hun bare fire europeere foran seg på verdensstatistikken på 400 meter hekk.

- Vi er veldig fokuserte på det med utvikling. Vi håper trenden kan fortsette og jeg kan fortsette å utvikle meg. Jeg trener i hvert fall for det, sier Iuel til Dagbladet.

Impossible Games arrangeres torsdag 11. juni på Bislett uten tilskuere. Programmet er skreddersydd som et TV-produkt som også blir sendt i flere av Norges naboland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer