Presset

- Jeg føler med Mikaela

Folket forventer mye av alpinist Mikaela Shiffrin, så mye at nesten ikke gull er godt nok, mener kjæresten Aleksander Aamodt Kilde.

HÅVER INN MEDALJER: Aleksander Aamodt Kilde kan snart dra hjem fra Kina med både bronse og sølv i bagasjen. Foto: Luca Bruno / AP / NTB.
HÅVER INN MEDALJER: Aleksander Aamodt Kilde kan snart dra hjem fra Kina med både bronse og sølv i bagasjen. Foto: Luca Bruno / AP / NTB. Vis mer
Publisert

BEIJING / YANQING (Dagbladet): - Folk forventer jo at du skal ta gull. Det er nesten så gull ikke er bra nok, ikke sant.

Det sier Aleksander Aamodt Kilde til Dagbladet om medietrykket som hviler på kjærestens skuldre.

For Mikaela Shiffrin gikk inn i mesterskapet som storfavoritt, men foreløpig har hun kjørt ut i to av to konkurranser.

- Jeg føler med Mikaela. Hun fortjener all støtte i hele verden, sier Kilde etter kjærestens nedturer.

Selv har Aamodt Kilde bronse i super-G. Torsdag sikret han også sølv i kombinasjonsrennet han selv ikke hadde tenkt til å kjøre.

Forventningene som stilles til en utøver under et mesterskap er enorme. I tillegg kommer ens forventninger til seg selv, påpeker han.

- Jeg har fått kjenne litt på det selv. Nå er hun hakket over meg igjen. Det er en vanvittig nervepirrende følelse det å komme inn i et OL.

Shiffrin er to ganger olympisk mester for USA. Hun er også tre ganger verdensmester og har vunnet verdenscupen i slalåm fire ganger.

Tok til ordet

Onsdag tok kjæresten imidlertid til ordet da Shiffrin fikk gjennomgå i flere medier etter å ha kjørt ut i kvinnenes slalåmrenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer