- Jeg føler meg bedre

Tilstanden stabil for Tjälldén. Se video av taklingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no): Storhamar-spilleren Mikale Tjälldén ble kjørt til Ullevål sykehus etter en dramatisk takling under kampen mot Vålerenga på Jordal Amfi i går.

Storhamar-lege Eva Birkelund, som til daglig er assistentlege ved ortopedisk avdeling ved Sentralsjukehuset i Hedmark i Elverum, snakket med Tjälldén tidligere i dag.

- Han er ved full bevissthet og sa han følte seg bedre enn i går, sier Birkelund til Dagbladet.no.

- Tilstanden hans er stabil. Han har pådratt seg et kraniebrudd på venstre side, ned mot øret. Det er derfor han blødde ut fra øret i går, forklarer Birkelund.

Blir noen dager

Hun regner med svensken blir liggende til observasjon på Ullevål i noen dager.

- Det er ikke nødvendig med noen observasjon, men de vil nok ha ham der noen dager. Hva som skjer etter det, om han blir liggende lenger eller flyttet til et lokalt sjukehus på Hamar, vet jeg ikke.

Ullevål sykehus forteller i en pressemelding datert 09.30 at Tjälldén har pådratt seg en hodeskade og er til intensiv behandling, men at skadene er lette og tilstanden er stabil.

<b>DRAMATISK:</b> Storhamars Mikael Tjälldén lå nesten 20 minutter på isen etter en takling fra Vålerengas Aleksander Nervik. Foto: Arnt E. Folvik
DRAMATISK: Storhamars Mikael Tjälldén lå nesten 20 minutter på isen etter en takling fra Vålerengas Aleksander Nervik. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Husket ikke

Ifølge sportssjef i Storhamar, Petter Salsten, husket ikke Tjälldén hva som hadde skjedd da de to snakket sammen på veien fra Jordal til Ullevål.

- Etter hvert spurte han meg om hva som hadde skjedd, og hvordan det kunne skje. Han husket ingenting av hendelsen.

Mistet hjelmen

Mikael Tjällden fikk besøk av kona Linda i natt. Hun overnattet i Oslo.

Det var 11.35 minutte ut i den første perioden at Tjälldén ble skadet etter en takling fra Vålerengas Aleksander Nervik.

Både Mikael Tjällden og Vålerengas Aleksander Nervik jaget pucken i stor fart bak Storhamars mål. Nervik hoppet opp og traff Tjällden. Svensken mistet hjelmen før han falt i isen.

Den store Storhamar-backen ble liggende livløs.

- Jeg så at det rant blod ut av venstre øret. Det var guffent. Jeg fikk ikke kontakt med ham, og en stund var jeg redd for at han skulle svelge tunga si. Det gikk heldigvis bra, sier Storhamar-keeper Jonas Norgren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer