Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg føler meg ganske trygg på at vi vinner hvis vi holder oss friske

Motivert langrennsgjeng.

 OPTIMIST:   Vidar Løfshus før verdenscupen starter igjen i Lahti. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OPTIMIST: Vidar Løfshus før verdenscupen starter igjen i Lahti. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske langrennsløperne er friske og raske etter OL. Til helgen fortsetter jakten på viktige verdenscuppoeng i sesonginnspurten.

Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug er favoritter til å vinne den sammenlagte verdenscupen i hver sin klasse. Foruten dem er også flere norske utøvere i toppen både i kampen om krystallkula samt distanse- og sprintcupene.

Hele 28 utøvere er tatt ut til verdenscupen i finske Lahti kommende helg. Der skal det gås 15 kilometer fristil for menn, 10 kilometer for kvinner og sprint for begge kjønn.

- Så vidt meg bekjent er alle friske og raske. Det betyr at alle de uttatte går, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NTB onsdag ettermiddag. Da hadde han oppdatert seg med trenerne for de ulike lagene.

Norsk storeslem? Med seier i alle cupene innen rekkevidde, er motivasjonen god hos de norske løperne. Etter Lahti fortsetter verdenscupsirkuset med konkurranser på hjemmebane i Drammen og Holmenkollen.

- Målet er å vinne alle cupene sammenlagt. Både verdenscup, distansecup og sprintcup for kvinner og menn, sier Løfshus.

Sundby har nesten 300 poengs forsprang i herrenes sammenlagtcup, mens Johaug leder klart foran tre andre norske jenter.

- Jeg føler meg egentlig ganske trygg på at vi vinner hvis vi holder oss friske. Ting har snudd fort før, men om alt går som normalt, skal det gå greit, vurderer landslagssjefen.

Frisk Northug Langrennsjentene innfridde forventningene i OL, mens herrene hadde et skuffende mesterskap. Petter Northug var blant dem som ikke fikk det til i den russiske høyden. Han endte uten medalje, men jakter nye seirer de kommende ukene.

- Petter har meldt at han er frisk og motivert for å gå resten, sier Løfshus om mannen som er firer i verdenscupen sammenlagt etter en god innsats i Tour de Ski.

I distansecupen fører Chris Jespersen an, mens kvartetten Eirik Brandsdal, Ola Vigen Hattestad, Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg er på skuddhold i sprintcupen. (©NTB)

Hele Norges coronakart