STARTER I MORGEN: Pål Anders Ullevålseter innleder søndag årets utgave av Dakar-rallyet.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STARTER I MORGEN: Pål Anders Ullevålseter innleder søndag årets utgave av Dakar-rallyet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Jeg føler meg godt forberedt i år

Søndag starter Rally Dakar for Pål Anders Ullevålseter.

Pål Anders Ullevålseter innleder søndag årets utgave av Dakar-rallyet, der han deltar for 12. gang. Allerede første dag venter en maraton.

195 motorsyklister står på startstreken i rallyet, som for sjette gang på rad avvikles i Sør-Amerika. De neste to ukene skal de kjempe om plasseringer på vei gjennom Argentina, Bolivia og Chile.

- Jeg føler meg godt forberedt i år, og jeg er spesielt optimist med tanke på sykkelen, sa Ullevålseter lørdag.

- Det er den samme jeg krasjet med da jeg brakk lårbeinet i fjor vår. Den er rehabilitert etter skadene, og jeg har gjort noen justeringer ved å senke den noen centimeter. Det kommer til å være en stor fordel spesielt på grusveier, som kanskje er min svakhet når det gjelder kjøreegenskapene. Nå har jeg selvtillit.

Det er ingen prolog i årets rally, og 1. etappe fra Rosario i Argentina innledes med en 410 kilometer lang transportetappe før det braker løs med en fartsprøve på 180 kilometer. Etter målgang i San Luis venter en ny transportetappe på 220 kilometer før utøverne kan hvile i depot.

Det betyr mer enn 80 mil på motorsykkelen søndag.

(NTB)