- Jeg føler meg kriminell noen ganger

Owen er forberedt på hetsen.

NYE ENGLAND-SJANSER: Michael Owen håper overgangen til Manchester United vil gi ham flere sjanser på landslaget. Foto: EPA
NYE ENGLAND-SJANSER: Michael Owen håper overgangen til Manchester United vil gi ham flere sjanser på landslaget. Foto: EPAVis mer

|||(Dagbladet.no) Michael Owen til Manchester United, det hørtes for noen dager siden like usannsynlig som det nå er et faktum.

Og blant dem som er mest overrasket, er hovedpersonen selv. Han la ikke skjul på at han nesten ikke trodde det han hørte, da han fikk en frokostinvitasjon fra sir Alex Ferguson.

Nå har det gått et par dager, og det har sunket inn - også hos Owen.

Hardhudet
Angrepsspilleren forteller at han er godt forberedt på den harde medfarten han fort kan få fra skuffede Liverpool-fans, som vil bruke lang tid på å fordøye denne overgangen.

29-åringen forteller nemlig at han har blitt hetset så mye de siste åra at det bare preller av.

- Jeg har antageligvis tatt imot mer dritt de siste par åra enn i resten av karrieren min til sammen. Det er mange folk der ute som kan være ganske slemme eller bitre, sier han til Sky Sports News.

- Noen ganger føler du deg nesten som en kriminell, med tanke på hva du må høre. Men som fotballspiller får du alltid den siste sjansen til å gå ut der og vise hva du er god for.

GAMMEL ANFIELD-HELT: Michael Owen scoret 158 mål for Liverpool. Nå skal han spille for The Kop-gjengernes hatklubb nummer én. Foto: REUTERS
GAMMEL ANFIELD-HELT: Michael Owen scoret 158 mål for Liverpool. Nå skal han spille for The Kop-gjengernes hatklubb nummer én. Foto: REUTERS Vis mer

Og mange så nok på Owen som småkriminell tidligere - for han var litt av en måltyv i Liverpool. De siste åra har det derimot gått tyngre. Han har slitt med skader og ikke vært like stabil. Likevel scoret han godt med mål i Newcastle - med tanke på at han har spilt for et lag i motgang.

- Ikke skadeforfulgt
De siste månedene var derimot helsvarte for både ham og Newcastle - og Owen har ikke puttet siden januar.

Nå slår Owen tilbake mot anklagene om at United har kjøpt en skadeutsatt spiller som bare kan være stallfyll.

- Jeg har spilt over 30 kamper i sesognen for Newcastle de to siste åra, og vi har ikke vært i Europa og heller ikke gått langt i cupene. Hvis jeg spiller like ofte i United, vil de forhåpentligvis få 40+ kamper av meg. Jeg har spilt over 500 kamper for klubb- og landslag og jeg er fortsatt i 20-åra, så jeg ser ikke på meg selv som skadeforfulgt i det hele tatt, sier 29-åringen.

Og mange tror han vil lykkes på Old Trafford. Dagbladet skrev i går at flere engelske fotballprofiler mener sir Alex Ferguson har gjort et kupp, og at Owen fort kan blomstre igjen hos United.