BEST: Cecilia Brækhus sier at seieren over Anne-Sophie Mathis sendte karrieren hennes opp på et nytt nivå. Det var kronen på dronningverket.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BEST: Cecilia Brækhus sier at seieren over Anne-Sophie Mathis sendte karrieren hennes opp på et nytt nivå. Det var kronen på dronningverket. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Jeg føler meg litt distansert fra det norske publikummet

Men Cecilia Brækhus kan forsvare tittelen i Folkets Idrettspris.

• Stem på din kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut 12 vinnere som får tilsendt gavekort på XXL til en verdi av 200 kroner.

I september i år kunne Cecilia Brækhus fortjent løfte armene i været etter ti runder i bokseringen mot den franske knock-out spesialisten Anne-Sophie Mathis.
Den norske boksedronningen vant storkampen i Frederikshavn med flere hundre heiende nordmenn i salen, mens nesten en halv million mennesker så kampen på TV.
For den prestasjonen er hun nominert til Folkets Idrettspris, noe hun også var i fjor, hvor hun gikk helt til topps i kåringen.

Århundrets kvinnekamp Brækhus er blitt vant til å vinne. I sin 20. proffkamp satset og beholdt hun sine tre tittelbelter, og Viasat4-kommentatorene Kyrre Merg og Thomas Hansvoll beskriver kampen som århundrets kvinnekamp.

- Jeg kan ikke beskrive det, jeg er helt borte nå. Dette er det største jeg har opplevd i livet mitt. Punktum, sier Brækhus til Viasat etter kampen.

Hun har aldri tapt en proffkamp, men trent beinhardt å komme seg dit hun er i dag. Det har gitt resultater. I kampen mot Mathis ga hun alt.

- Jeg måtte bruke alle triksene i boken. Det var ikke alltid like vakkert, men jeg gjorde det som måtte til for å vinne, sa Brækhus.

-  Hun ga meg den motstanden jeg hadde forventet. Hun kom jo som et tog, men hun ble litt oppgitt, for hun følte det ikke gikk hennes vei, og det merket jeg.

Publikumsyndling Brækhus bor og trener i Berlin, siden proffboksing ikke er lov i Norge. Likevel har hun blitt en publikumsyndling i hjemlandet, og i fjor ble hun stemt frem som vinner av Folkets Idrettspris.

- Jeg føler meg litt distansert fra det norske publikummet, siden jeg bokser utenlands. Jeg får ikke den samme kontakten ved å være der og treffe folk før og etter kamper, sa hun da.

I Frederikshavn i år var det ikke mangel på nordmenn. Over 500 hadde tatt turen for å heie henne frem med norske flagg i hånden.

- Jeg var så fokusert, men da jeg kom inn i salen var det som om å bli løftet opp av publikum, som å bli båret inn på en sky. For en bokser fra Norge er dette helt unikt. Fotballspillere opplever kanskje dette hele tiden, men jeg har aldri opplevd noe sånt på mine 31 år.