Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roger Federer reagerer

- Jeg føler meg misbrukt

Tennisstjerna Roger Federer svarer Greta Thunberg igjen. Nå føler han at noen utnytter hans popularitet.

UT MOT GRETA: Roger Federer føler at populariteten hans blir utnyttet til feil formål. Foto: AP Photo / Dita Alangkara / NTB Scanpix
UT MOT GRETA: Roger Federer føler at populariteten hans blir utnyttet til feil formål. Foto: AP Photo / Dita Alangkara / NTB Scanpix Vis mer

Roger Federer (38) er en meget populær mann i tennismiljøet, og mange regner ham som en av tidenes beste tennisspillere. Sveitseren står med 20 Grand Slam-titler, men han klarte ikke å ta sin 21. da han ble knust av Novak Djokovic i Australian Open.

Han har også den siste tida fått litt oppmerksomhet utenfor tennisbanen. Federer har nemlig vært i ordkrig med klimaaktivist Greta Thunberg (17). Han skal ha latt seg irritere over Thunberg tidligere.

Årsaken til reaksjonen skal være en markering fra Greta Thunberg i januar. Der opplyste Thunberg om at Federer er sponset av banken Credit Suisse, som har investert over 540 milliarder kroner i foretak som produserer fossilt brensel. Det skrev svenske Expressen.

Føler seg misbrukt

I januar «retweetet» Thunberg følgende Twitter-melding:

Og i forbindelse med en showkamp mellom Federer og Rafael Nadal i Sør-Afrika, freser han tilbake mot Thunberg igjen. Han føler at hans popularitet blir utnyttet til feil formål.

- Jeg føler meg av og til misbrukt til visse formål, sa Federer i et intervju med sveitsiske Tages Anzeiger, sitert av flere medier.

- Tar trusselen alvorlig

Han sier videre at han nå tenker nøyere over hva han holder på med offentlig.

- Jeg må være i stand til å overse kritikk. Jeg kan ikke være overalt og involvere meg i alt. Jeg er også en far og en tennisspiller, sa tennisprofilen.

Dette er ikke første gangen han har svart på Thunbergs kritikk. Han valgte også å svare for seg like etter Twitter-meldingen hennes. Den gangen sa han dette:

- Jeg tar trusselen om klimaendringene svært alvorlig, og særlig når min familie og jeg ankommer til Australia midt i den ødeleggende brannen. Som far til fire små barn og en tilhenger av universell utdannelse, har jeg stor respekt og beundring for ungdommens klimabevegelse, har 38-åringen sagt til den engelske avisa Telegraph.

I tillegg skal Federer har reagert med sinne når en sveitsisk reporter viste et bilde av Thunberg til ham. Det virker ikke som at Thunberg og Federer er perlevenner, med andre ord.