Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg føler meg mislykket og har lyst til å knuse noe

RAMSAU (Dagbladet): Thomas Alsgaard har i idrettslig sammenheng aldri vært mer skuffet enn i går. Han var sint på seg sjøl, oppgitt over at han ikke maktet å ta hjem stafettgullet. - Jeg føler meg mislykket. Følelsen av å ha ødelagt for et helt lag gjør meg ekstra skuffet, sier Thomas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thomas fikk i oppdrag av Dagbladet å ta et bilde av seg selv etter løpet i går kveld. Med selvutløseren leverte han det du ser her. Ledsaget av følgende tekst:

Håper dere liker dette bildet. Det illustrerer følelsene av å være mislykket. Moro med skirenn, gitt! Det er greit å ødelegge for seg selv, men når et helt lag får lide pga. min dårlige innsats blir jeg ekstra skuffet. Har lyst til å synke i jorda. Tenker mye på hva som kunne vært gjort annerledes, men det hjelper ikke. Jo mer jeg tenker, jo mer irritert blir jeg på meg selv. Har lyst til å knuse noe.

Så skuffet var Thomas i går, at han gikk midt i et intervju med TV2. Han syntes det ble for tåpelig da TV2 begynte å spørre om han skulle operere i ryggen etter sesongen.

Spar meg, sa Thomas og gikk. Noe slikt ville han aldri gjort på en god dag. Ikke på en middels en heller. Men gårsdagen var en bånn-dag, sett i Thomas sin målestokk. Det var tungt og ille.

Sleip manøver

Christian Hoffmann lurte Alsgaard på vei inn mot stadion. På glistrekka ned mot den siste svingen, begynte Hoffmann å skifte til innersporet. Thomas, som da lå i tredjespor, var på vei inn i det midterste sporet. Akkurat da ombestemte østerrikeren seg og forble i det midterste sporet. Dermed ble Thomas tvunget tilbake i det tredje, og fikk en drøy yttersving ut på oppløpet.

Fryktet Hoffmann

- Smart. Sleipt. Og kanskje litt på grensen. Men så lenge det er lov, er det greit. Han var smartere enn meg. Jeg tapte to-tre merter og var slått. Jeg var på defensiven, han på offensiven. Derfor gikk det som det gjorde, sier Thomas.

- Jeg sa på forhånd at var det noen jeg ikke ville spurte mot, så var det Hoffmann. Jeg visste han var raskere enn meg. Men når det er sagt: Jeg har aldri spurtet dårligere enn dette.

Klarer du å legge bort stafett-skuffelsen et par sekunder og vurdere hele mesterskapet under ett?

- Nå? Nei, aldri i verden. Nå er jeg så skuffet at jeg er sjanseløs

P.S: De som kjenner Thomas tror han snart kommer over skuffelsen og klarer å glede seg over jaktstart-gullet sitt.

SELVPORTRETT:</B> Dette bildet tok Thomas Alsgaard av seg selv i går kveld. - Det skal illustrere følelsen av å være mislykket, sier Thomas til Dagbladet.