TROR DE KOMMER TILBAKE: 
Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen har hatt en trøblete vårsesong, men ekspertene tror den negative trenden vil snu.
Foto: Daniel Sannum Lauten / Scanpix
TROR DE KOMMER TILBAKE: Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen har hatt en trøblete vårsesong, men ekspertene tror den negative trenden vil snu. Foto: Daniel Sannum Lauten / ScanpixVis mer

- Jeg føler meg overbevist om at de kommer tilbake for fullt

Ekspertene har fortsatt tro på Boasson Hagen og Hushovd.

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen har skuffet på vårsesongen i år, men ekspertene tror de kommer til å snu den negative trenden.

På den andre siden av skalaen har Alexander Kristoff imponert. Han har holdt «podiefart» gjennom hele vårsesongen. Det framhever tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen, TV 2-kommentator Johan Kaggestad og Atle Kvålsvoll, konsulent i Olympiatoppen.

- Kristoff har tatt et kjempesteg. Han bekrefter det han startet på med OL-bronsen i London i fjor. Han har rett og slett kjørt seg inn blant de beste klassikerekspertene, sier Dag Erik Pedersen til NTB.

Atle Kvålsvoll og Johan Kaggestad er helt enig.

Skuffende - Vi må bare fastslå at verken Thor Hushovd eller Edvald Boasson Hagen har slått inn til nå denne sesongen, men nå skal de gjennom fire-fem ukers treningsperiode. De må lade batteriene på nytt og legge et nytt grunnlag. De har begge mye erfaring og vet hva som skal til, så jeg føler meg overbevist om at de kommer tilbake for fullt til neste fase i sesongen, sier Kvålsvoll til NTB.

Johan Kaggestad er delvis enig i dette. Han understreker at Hushovd allerede har vært høyt oppe i år med etappeseier i Tour de Hout-Var og god plassering på den tøffeste etappen i Tirreno-Adriatico, men så slo sykdommen til.

Kaggestad sier han er mer skuffet over Boasson Hagen enn over Hushovd, men han mener også at Boasson kommer til å reise seg.

Nordhaug i draget De tre ekspertene er enige i at Kristoff er eneren i norsk sykkelsport i øyeblikket. Nordhaug er på gang, mens Boasson Hagen og Hushovd har skuffet og levert under pari til nå.

- Innsatsen til Lars Petter Nordhaug i Amstel Gold Race i helgen var rett og slett imponerende. Han gjorde en liten taktisk feil ni kilometer før mål og ble litt for ivrig. Det var synd for han kunne vært med og kjørt om seieren med litt mer flaks, sier Dag Erik Pedersen.

Selv om resultatene i vårklassikerne har vært litt ujevne, mener både Kaggestad, Kvålsvoll og Pedersen at det er grunn til å se optimistisk fram mot Tour de France og de store etapperittene.

(NTB)