Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg føler meg som en syndebukk, spesielt overfor Tarjei og Johannes

Knust Hegle Svendsen.

LANGT NEDE:  Emil Hegle Svendsen, her sammen med pressesjef Halvor Lea (t.h.) i Olympiatoppen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LANGT NEDE: Emil Hegle Svendsen, her sammen med pressesjef Halvor Lea (t.h.) i Olympiatoppen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Norge kjempet om gullet på stafetten i skiskyting. Men på siste skyting pådro Emil Hegle Svendsen seg en strafferunde.

Dermed gikk Russland til topps foran Tyskland og Østerrike. Hegle Svendsen var langt nede etterpå, og trengte tid for seg selv.

- Jeg har problemer med å snakke, sa han da han kom ut i pressesonen.

Syndebukk - Jeg føler meg som en syndebukk, spesielt overfor Tarjei og Johannes. Jeg hadde så lyst til at de skulle få oppleve det samme som Ole Einar og jeg har gjort, sa han.

Hegle Svendsen siktet til at Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø gikk to knallgode etapper. Ole Einar Bjørndalen fulgte opp på tredje etappe, men sprakk på den siste sløyfa inn mot mål. Forspranget på rundt 20 sekunder ble spist opp.

Dermed ble den fjerde etappen en thriller. Løpere fra fire nasjoner sto skulder ved skulder på siste skyting. Dette er en situasjon Hegle Svendsen ofte har taklet med glans tidligere.

Men nå feilet han, måtte ta en strafferunde - og gikk Norge inn til 4. plass.

Ikke artig - Det er ikke noen artig avslutning på OL dette, sa han.

Ambisjonene var å ta gullet.

- Det er fortsatt tungt. Men det var min egen feil, og jeg har ingen god forklaring. Den siste blinken ville ikke ned, sa Hegle Svendsen.

Trønderen avviser at det var noen feil med siktet.

- Jeg kom kanskje bakpå fra start i serien. Det ville seg ikke helt. Jeg kunne heller ha mislyktes på tre VM-stafetter enn en OL-stafett, erklærte en knust Hegle Svendsen.

Hele Norges coronakart