- Jeg føler meg som en syndebukk

Forren etter katastrofekveld.

 KUNNE BLITT MATCHVINNER:  Vegard Forren hadde en gyllen mulighet til å sende Molde videre i kvalifiseringen til Europa League. I stedet scoret han selvmålet som sendte de ut. Foto: NTB Scanpix
KUNNE BLITT MATCHVINNER: Vegard Forren hadde en gyllen mulighet til å sende Molde videre i kvalifiseringen til Europa League. I stedet scoret han selvmålet som sendte de ut. Foto: NTB ScanpixVis mer

Molde - Zorya Luhansk 1-2 (2-3 sammenlagt)

MOLDE (Dagbladet): Det ble en tøff kveld for Vegard Forren. Etter en sjokkstart, kjempet Molde seg inn igjen i kampen mot ukrainske Zorya.

Først utlignet de, og etter 85 minutter og utallige sjanser - fikk hjemmelaget endelig straffesparket som kunne sende dem videre. Vegard Forren gikk fram, men bommet.

Og vondt ble verre minutter etterpå. Zorya fikk dødball høyt i banen og svingte ballen inn i boksen. En uheldig Forren ble truffet av ballen og sendte den i eget nett.

Molde var ute.

- Straffe skal være mål. Det er rett og slett for dårlig. Det blir litt for trygt, og da gir jeg keeper en mulighet. I tillegg er jeg sist på ballen på deres scoring. Jeg føler meg som en syndebukk, det er det ingen tvil om, sa Forren til TV 2.

- Det er tøft. Man er med på mye artig i fotballen, men det er noen tøffe dager også, sa Forren.

-  Den skal vi fort ta av ham. Han skal ikke føle noe mer på dette enn oss andre. Vi vinner sammen, og vi taper sammen, sa Molde-trener Tor Ole Skullerud.

Sjokkstart Med unge Sander Svendsens (17) mål i bortekampen mot ukrainske Zorya Luhansk forrige uke, skaffet Molde seg et bra utgangspunkt til returoppgjøret hjemme.
Allerede etter to minutter spill scoret gjestene fra Øst-Ukraina.

Molde gikk i angrep, tapte ballen og ble kontret på. Ørjan Håskjold Nyland var sjanseløs da en Zoryas høyreback, Kamenyuka, kom alene med ham og klinket ballen i hjørnet til Molde-keeperen.

Samme mann scoret målet til Zorya i det motsatte oppgjøret.

Hjemmelaget styrte kampen, men klarte ikke å skape de store sjansene.

RETT UT: Molde klarte ikke å ta seg videre i Europa League. I 3. kvalifiseringsrunde mot Zorya Luhansk ble det tap på hjemmebane. Her ved Daniel Chima Chukwu i duell med Nikola Ignjatijevic på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
RETT UT: Molde klarte ikke å ta seg videre i Europa League. I 3. kvalifiseringsrunde mot Zorya Luhansk ble det tap på hjemmebane. Her ved Daniel Chima Chukwu i duell med Nikola Ignjatijevic på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Bortelaget var flere ganger farlige på kontringer, og romsdalingene så tannløse ut.

Etter et kvarter spill trodde Fredrik Gulbrandsen han hadde sendt Molde-supporterne til himmels.

Per-Egil Flo la perfekt inn og spissen satte ballen i mål. Dessverre hadde linjedommeren vinket for offside.

Zorya var nærmere 0-2 enn vertene scoring.

Det så ikke ut som Aker Stadion ga noen som helst hjemmebanefordel. Etter 30 minutter headet den høyreiste Zorya-spissen centimeter utenfor stanga til Molde.

MFK slapp med skrekken. Vegard Forren var senere farlig frempå fra frispark, men klarte ikke å presse ballen under tverrliggeren.

Gjestene var gode, men klarte ikke å holde unna Molde. Like før pause gikk Fredrik Gulbrandsen opp i duell med keeperen, ballen falt så ned i beina til spissen.

Hurtigtoget gjorde ingen feil og satte ballen i mål til 1-1 like før dommeren blåste for pause.

Skarpere Molde Molde viste andre takter etter sidebytte. Blå- og hvittrøyene var nære ved å ta ledelsen da Zoryas keeper var på bærtur. Men Pape Pate Dioufs skudd ble akkurat klarert over mål.

Tor Ole Skullerud valgte etter 62 minutter å sette inn Mohamed Elyounoussi for Pape Pate Diouf i jakten på vinnermålet.

Like etter var Chima Chukwu farlig frempå, men heller ikke han klarte å få ballen i mål.

Moldes spisser fikk større og større sjanser. Mattias Mostrøm servert nesten Fredrik Gulbrandsen på åpent mål. Bare en Zorya-tå hindret ungguttens andre mål.

Ettersom stillingen sto likt over de to kampene, var det ingen av lagene som ønsket å ta de store sjansene. Likevel satt angrepsspillet til hjemmelaget bedre og bedre.

Harmeet Singh var centimeter fra å sette ballen på innsida av stanga etter å ha revet seg fri på en corner. I samme angrep hadde også Per-Egil Flo en gigantsjanse til å sende hjemmelaget i føringen.

I det 83. minutt kunne innbytter Mohamed «Moi» Elyounoussi sende hjemmelaget til himmels, bare en meget god Zorya-keeper hindret 20-åringen mål.

To minutter etterpå gikk Mattias Mostrøm i bakken i motstanderens 16-meter. Og den skotske dommeren pekte på straffefeltet.

Selvmål og straffebom Midtstopper Vegard Forren gikk frem. Forsvarsbautaens straffespark, som kunne sendt Molde til playoff, ble mesterlig reddet av den ukrainske keeperen.

Molde dominerte 2. omgang. Men det var Zorya som tok seg videre. I det påfølgende angrepet, satte en uheldig Vegard Forren ballen i eget nett.

Også Elyounoussi bommet fra straffemerket før slutt.

Dermed blir det ikke mer spill i Europa på den norske serielederen i år.

- Vi spiller en dårlig førsteomgang, og gir bort mange overganger. I annen omgang er det bare en fantastisk keeper som gjør at vi ikke scorer. Det er en stor skuffelse. Dette er en kamp vi vanligvis vinner, sa Skullerud til TV 2.