- Jeg føler meg tråkket på

Northug svarer etter at Emil Jönsson gikk ut mot eksperimentet i ekstremhøyde.

 UENIG MED NORTHUG:  Emil Jönsson.  Foto: NTB Scanopix
UENIG MED NORTHUG: Emil Jönsson. Foto: NTB ScanopixVis mer

(Dagbladet): Petter Northug er tilbake i Norge etter et eksperiment i høyden som fikk enkelte i Sverige til å le av ham.

Svenske Emil Jönsson føyde seg inn i rekken over personer i nabolandet som mener mangt og mye om 29-åringen fra Mosvika da han han uttalte til Expressen:

- Jeg har gjort det samme en gang før, og det er faen meg det verste jeg har gjort. Jeg kommer aldri til å gjøre det igjen.Det eneste logiske grunnen for å gjøre det her er hvis det har gått veldig dårlig og man leter etter en forandring. Ellers ser jeg ikke noe poeng med å gjøre dette.

- Trist Petter Northugs lanserer i dag et nytt humorprogram på NorthugTV - «Det ekte Team Northug». I programmet får vi bli med bak fasaden og hilse på fiktive støttespillere rundt ham i en såkalt mockumentary.

Dagbladet stilte 29-åringen et par spørsmål i forbindelse lanseringen, og der forteller Northug at han ikke er mektig imponert over kritikken.

- Jeg føler det er motsatt, at det er de som gjør narr av meg. De gjør narr av treningsopplegget mitt, høyderegimet mitt og får meg til å føle meg som en liten vits. Klart, det var ikke så lett for meg å gå i Falun som det så ut som. Jeg føler meg tråkket på av en del svenske skiløpere jeg ikke vil nevne navn på akkurat nå. Jeg blir lei meg når jeg snakker om det, jeg har ikke gjort noe galt, sier Northug til Dagbladet med det sedvanlige halvironiske smilet.

Ikke troa Petter Northugs trener Stig Rune Kveen fortalte Dagbladet i slutten av oktober at selv om både Tour de Ski og Tour of Canada blir viktig - er hovedmålet å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen. Det har også Northug selv bekreftet.

Martin Johnsrud Sundby blir naturligvis en av de argeste konkurrentene, og overfor Dagbladet sier Northug at han ikke frykter noen svensker i kampen om verdenscupkula.

- Er det noen svensker du tror blir farlig i år?

- Jeg har veldig troa på de svenske smørerne. De tror jeg kommer til å heve seg veldig i år.