Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg føler meg ustabil

PARK CITY (Dagbladet): - Det har gått bra på trening, men jeg føler meg litt mer ustabil nå enn jeg har gjort før, sier Lasse Kjus til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld kjører han verdenscup-storslalåm i den framtidige OL-løypa i Park City. Lasse sier han ikke vet om noen spesiell årsak til den usikre følelsen.

- På treningen går det bra, og jeg føler at jeg er på vei. Men så mister jeg litt igjen. Det går fram og tilbake, sier han etter frikjøring i løypa i går.

Ikke plaget

Lasse sier at formen er god, men at «det alltid er annerledes i renn enn på trening». Han er frisk, har vært det i hele høst, og bihule-problemene tilhører forhåpentligvis historien.

- Er formen bedre eller dårligere enn den har vært på dette tidspunktet i tidligere sesonger?

- Det er vanskelig å si.

Lasse vil ikke si noe spesielt om konkurrentene i år. Det er de samme navnene som man forventer skal konkurrere om de første plassene i år som i fjor.

Kjuser'n og flere av de norske løperne sa til Dagbladet etter treningen i går at forholdene i storslalåmløypa er ok, men at det er mye løssnø, som skaper litt problemer.

Seier i 1989

Den norske alpingruppa kom til USA 2. november, og hit til Park City på mandag fra Wyoming - etter et vellykket opphold under gode forhold.

  • Ole Kristian Furuseth er den siste nordmannen som har vunnet storslalåm i Park City. Det skjedde i 1989. Under åpningen av verdenscupen her i fjor, havnet de norske nedover på listene.
  • Den norske innsatsen i sesongåpningen Tignes for en snau måned siden, var høyst ujevn. Lasse kom på nittendeplass, og Kjetil Aamodt ble nummer ni.

Sportssjef Jan Ove Nystuen sier til Dagbladet at forberedelsene har vært gode foran rennet i dag, men at verdenscupåpningen alltid er spesiell.

Jevn stigning

- Vi har hatt en bra trening i to uker, og de fleste av gutta har hatt god stigning. Vi hadde ikke gode resultater her i fjor, men med den treningen vi har hatt nå i USA, så skal vi være godt forberedt, sier Jan Ove Nystuen.

I USA

IKKE HELT PÅ HØYDEN: Lasse Kjus kjører kjapt i løypa, men det har variert mye på trening. Sammen med Kjetil Aamodt er han Norges håp i kveldens verdenscup-konkurranse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!