Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg føler meg utbrent

Jürgen Klinsmann gir seg som tysk landslagssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hele Tyskland tryglet Jürgen Klinsmann om å fortsette som landslagssjef etter den oppsiktsvekkende tredjeplassen i VM.

Klinsmann hadde svært lav tillit i folket i forkant av mesterskapet, men stemningen ble snudd på hodet etter hvert som Tyskland gjenvant sin tapte fotballære.

Nå er det likevel slutt for suksesstreneren.

- Jeg føler meg utbrent. Jeg har et stort ønske om være sammen med min familie og mine barn sier en gråtkvalt Klinsmann, som innvilger seg selv en seks måneders ferie.

- Jeg beklager hans avgjørelse, men vi må aksepetere den, sier president Gerhard Mayer-Vorfelder i det tyske fotballforbundet, ifølge AP.

Klinsmanns etterfølger blir assistenttrener Joachim Löw.

Legenden Franz Beckenbauer var lenge Klinsmanns aller største kritiker, men etter bronsekampen på lørdag ga han den sympatiske landslagstreneren en varm klem og ba ham bli.

- Jeg svarte «la oss vente og se hva som skjer», sa Klinsmann.

image: - Jeg føler meg utbrent

Svertekampanje

Også tyske aviser latterliggjorde lenge Klinsmanns kontroversielle arbeidsmetoder, som blant annet innebærer mental trening og amerikanske fitnessguruer. Europas største avis, Bild, iverksatte sin egen svertekampanje mot den blodferske treneren, og etter 1-4-tapet mot Italia i mars i år nådde det et klimaks.

Klinsmann - som var totalt blottet før trenererfaring før han sa ja til Tyskland-jobben etter EM-fiaskoen i 2004 - ble i likhet med VM-sjef Franz Beckenbauer og fotballpresident Gerhard Mayer-Vorfelder kalt inn på teppet.

Av forbundskansler Angela Merkel.

Men også Merkel var fra seg av begeistring etter bronsen, og de samme avisene som hadde kalt ham «Grinsi-Klinsi» tok initiativ til en underskriftskampanje for å få ham til å fortsette.

Men altså uten hell.

Klinsmann, bosatt i California, har vært linket til jobben som ny landslagssjef for USA. Det amerikanske fotballforbundet skal ha vært villig til å strekke seg lenger enn de 17 årlige millioner kronene Klinsmann hadde i lønn for å trene Tyskland.

POPULÆR: Jürgen Klinsmann ble Tyskland store helt i løpet av VM.
POPULÆR: Jürgen Klinsmann ble Tyskland store helt i løpet av VM. Vis mer