-  Jeg føler presset

Etter en ny kamp uten scoring og 0- 1 mot Storhamar innrømmer storscorer Tommy Marthinsen (28) at selvtilliten hans er lavere enn på veldig lenge.

JORDAL (Dagbladet): I går fikk han en eventyrlig mulighet til å skaffe Vålerenga sudden death sekundet før slutt. På nesten åpent mål rotet Marthinsen pucken utenfor.

-  Det er vel som vanlig det. Det skjer jo i nesten hver kamp, sier en skuffet Tommy Marthinsen til Dagbladet.

-  Jeg trodde den skulle gå inn. Det hadde ikke gjort noe for selvtilliten hans, sier assistenttrener Espen «Shampo» Knutsen.

Suveren i fjor

Forrige sesong vant Marthinsen poengstatistikken suverent i Vålerenga. På 37 kamper scoret han 19 mål og hadde ni assist. Nå står han med ett mål og to assist etter seks kamper - og har ikke scoret på de siste fem. Så lenge har han aldri gått uten scoring siden han kom til Vålerenga for fem år siden.

-  I treningskampene satte jeg ni mål på sju kamper. Laget trenger målene mine. Når jeg får så mye tillit som jeg gjør, er jeg nødt til å prestere. Jeg har vært en goalgetter hele livet mitt, sier Marthinsen. Før han legger til:

-  Men det er jeg ikke nå.

Shampo er overbevist om at det snart kommer til å løsne for Marthinsen.

Målene kommer

-  Jeg er ikke bekymret for Tommy i det hele tatt. Hvis alle hadde produsert like mye sjanser som ham, ville vi ikke tapt en kamp. Han må bare fortsette å skyte, så er jeg helt sikker på at målene kommer, sier han.

I garderoben ble Tommy trøstet av sønnen Sebastian. Det hjalp bare litt på humøret.

-  Slik det er nå, er jeg nesten redd for å få sjanser. Det er veldig lenge siden selvtilliten min var så dårlig.

-  Hvordan skal du snu dette?

-  Jeg vet jo at jeg har ferdighetene. Dette er jo bare en psykisk greie, sier han og koster på seg et smil:

-  Det hadde vært fint hvis en back kunne skutt i ryggen min og i mål. Jeg trenger en drittscoring for å komme i gang.

Storhamar får skryt

Oppgjørene mellom hockeygigantene Vålerenga og Storhamar går for å være det største hatoppgjøret i norsk ishockey. Med bare tre utvisninger var det lite som minnet om hat i går. Til tross for bare én scoring var likevel nerven og intensiteten til stede hele veien.

-  Det var uvanlig få utvisninger og en veldig snill match. Men det er greit at dommeren ikke blåser i stykker kampen. Det var en jevn kamp som kunne gått begge veier, mener Shampo.

-  Et knallag

Storhamar vant skuddstatistikken 22- 16, og kontrollerte kampen greit de første to periodene. I den siste perioden skrudde Vålerenga opp tempoet og tvang Storhamar på defensiven.

-  Vi spilte veldig bra i den tredje perioden. Men Storhamar er et knallag, skryter Tommy Marthinsen.

DEPPER:Tommy Marthinsen (28) sliter med selvtilitten etter kamp uten scoring og 0- 1 mot Storhamar.