- Jeg følte ikke at jeg gjorde noe galt

Kalla etter kritikk fra Jacobsen.

FALUN (Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacbosen spurtslo Charlotte Kalla og tok sølvmedaljen på lørdagens 15-kilometer med skibytte.

Etter løpet fortalte den norske jenta at det var en Kalla-gest som ga henne motivasjonen til å presse ut de siste kreftene:

- Jeg merket at hun hadde lyst til å sperre meg litt. Jeg ble provosert og det gjorde at spurten min ble enda bedre, sa Jacobsen.

Gjorde ikke noe galt Dagbladet møtte Charlotte Kalla etter hun fikk bronsemedaljen i går. Den svenske jenta smilte fra øre til øre - tydelig stolt over prestasjonen.  Hun hadde nettopp blitt hyllet foran tusentalls av tilskuere på toget i Falun sentrum.

Da Kalla blir konfrontert med Jacobsens utspill, svarer hun:

- Det var vanskelig. Jeg hadde ikke fått testet ut oppløpet før start fordi stadionområdet var stengt. De hadde også saltet løypene, så det var vanskelig å vite hvor man skulle gå. Jeg følte ikke at jeg gjorde noe galt.

Omstille seg Med gårsdagens bronsemedalje bekrefter Kalla at formen er stigende. Etter en tung periode har hun levert i ukene før VM og på sin første distanse.

Kalla sier at dagen var spesiell:

- Jeg er ordentlig i gang igjen, og det kjennes himla bra. Dette har jeg lengtet etter, og endelig tok jeg min første individuelle VM-medalje, sa hun på vei hjem til hotellet.

Kalla går ikke dagens lagsprint, og skal lade opp til 10-kilometeren på tirsdag:

- Nå kan jeg ta med meg innstillingen jeg hadde på skøytedelen i dag. Jeg ga aldri opp, selv da jeg ble stiv. Nå blir det viktig å omstille seg for det som kommer seinere.

 PALLEN:  Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese JOhaug og Charlotte Kalla med VM-medaljene i Falun sentrum lørdag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PALLEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese JOhaug og Charlotte Kalla med VM-medaljene i Falun sentrum lørdag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer