- Jeg følte meg 20 kilo lettere

Nå håper taekwondo-utøveren Nina Solheim på nye store opplevelser - og helst en medalje - under OL.

(Dagbladet.no): I en artikkelserie før og under de olympiske lekene vil Dagbladet.no presentere flest mulig av Norges OL-deltakere.

Alle utøverne får de samme seks spørsmålene, som dekker så vel det sportslige som hva de gjør når de ikke trener eller konkurrerer.

Nina Solheim (28), taekwondo

- Hva er din målsetning for OL?

- Oppgavemålsetningen min er å gå så gode runder som mulig. Resultatsmessig er det å ta medalje.

- Vil du engasjere deg i samfunnsspørsmål i forbindelse med lekene, og i så fall hvordan?

- Jeg har svart på noen av spørsmålene vedrørende menneskerettighetene og det som har skjedd i Kina. Men jeg vil ikke fokusere mer på dette. Min jobb er å prestere på idrettsarenaen. 

- Hva er ditt beste OL-/idrettsminne?

- Jeg følte meg 20 kilo lettere

- OLkvalifiseringen i Paris til OL i 2004 da jeg hadde gått fire kamper og tre av dem ble avgjort på sudden death. Det føltes som om jeg ble 20 kilo lettere. En drøm hadde gått i oppfyllelse! 

- Hva er ditt pinligste minne fra idrettsbanen?

- Jeg kommer ikke på noen, men om jeg kan bruke et fra fotballbanen da jeg var yngre: Jeg hadde nettopp scoret mål og var superstolt og jeg løp og løftet armene. En lagvenninne løp sammen med meg og kom rett bak meg, og idet hun skulle løpe opp på siden, spente hun bein på meg. Så der lå jeg med ansiktet i grusen. Litt av en jubel.

 - Hva liker du å gjøre når du ikke driver idrett?

- Da liker jeg å være sammen med venner, Mona, lese bøker og å gå på kafe.

 - Hvem er ditt forbilde?

- Karolina Klüft og Mohammad Ali.

TØFFE TAK: Nina Solheim (t.v.) er her fotografert i kamp med kinesiske Luo Wei under OL i Aten for fire år siden. Foto: MARCO LONGARI /AFP/SCANPIX
TØFFE TAK: Nina Solheim (t.v.) er her fotografert i kamp med kinesiske Luo Wei under OL i Aten for fire år siden. Foto: MARCO LONGARI /AFP/SCANPIX Vis mer
GÅR FOR MEDALJE: Namsosjenta Nina Solheim