Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg følte meg bra og er overrasket over at jeg er så langt bak

Norsk skiskytterkollaps i OL.

SLITER FORTSATT I SPORET: Emil Hegle Svendsen skjøt godt, men sleit voldsomt i sporet i dag. Det felte den regjerende mesteren på 20 kilometer. Foto: REUTERS / Sergei Karpukhin / NTB Scanpix
SLITER FORTSATT I SPORET: Emil Hegle Svendsen skjøt godt, men sleit voldsomt i sporet i dag. Det felte den regjerende mesteren på 20 kilometer. Foto: REUTERS / Sergei Karpukhin / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Foruten Ole Einar Bjørndalens fantastiske gull på sprinten, og den sterke 4. plassen på jaktstarten, har de norske skiskyttergutta slitt voldsomt så langt i OL.

Både Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø har slitt med farta i sporet, uten at de helt har gitt en forklaring på hvorfor.

Alle tre håpet på en slags formutløsning på dagens normaldistanse, men den uteble. Isteden ble det Martin Fourcade som kunne feire sitt andre gull i OL.

- Jeg følte meg bra og er overrasket over at jeg er så langt bak. Det er tungt å se at jeg ikke er der jeg skal. Jeg har ingen god forklaring. Jeg følte jeg gikk bra og skjøt bra. Jeg følte meg pigg i sporet, sier Svendsen til TV 2.

VANT IGJEN: Martin Fourcade tok i ettermiddag sitt andre OL-gull på tre dager. Foto: AP Photo / Lee Jin-man / NTB Scanpix
VANT IGJEN: Martin Fourcade tok i ettermiddag sitt andre OL-gull på tre dager. Foto: AP Photo / Lee Jin-man / NTB Scanpix Vis mer

Bjørndalen sier følgende:

- Det var et tungt løp i dag. Det føles ikke helt topp. Jeg har kontroll og er på hugget, men det er for dårlig, sier Ole Einar Bjørndalen til TV 2.

Svendsen best Svendsen ble beste norske i ettermiddag etter å ha satt 19 av 20 skudd. Normalt sett ville han vært på pallen med så god skyting, men også i dag hadde trønderen trøbbel med farta.

Han endte til slutt på 7. plass etter å ha gått rundt minuttet saktere enn de beste over de 20 kilometrene.

Da han kom i mål satte han seg ned på en benk og ristet på hodet. Det sa alt om dagens løp for den regjerende mesteren på distansen.

SKUFFA: Emil Hegle Svendsen var forståelig nok skuffa etter dagens løp. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SKUFFA: Emil Hegle Svendsen var forståelig nok skuffa etter dagens løp. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Johannes Thingnes Bø ble i hvert fall et norsk lyspunkt i Russland. Unggutten skjøt på seg et minutt, gikk til godkjent i sporet og ble til slutt nummer elleve.

For de to andre norske var dagens renn ikke mye å skryte av. Ole Einar Bjørndalen skjøt på seg fire tilleggsminutter - ett på hver skyting - noe som ga ham en 34. plass, 3.50,2 bak.

Svake Bø-brødre Tarjei Bø fikk det ikke til verken i sporet eller på standplass, og endte på 26. plass etter to bom.

— Det var ingen grove bom, men litt stang ut. Det var tungt å gå, så all ære til Fourcade og de som kjempet i toppen, sa en skuffet Bø til TV 2.

Storfavoritt Martin Fourcade fikk i likhet med Svendsen ett tilleggsminutt, men hadde - som vanlig - en fantastisk dag i sporet i Sotsji.

Franskmannen havnet i et sekunddrama med tyske Erik Lesser, som skjøt fullt, men Fourcades fart i sporet reddet fransk gull.

Lesser gikk til slutt i mål til sølv, 12,2 sekunder bak, mens hjemmefavoritt Evgenij Garanitsjev sikret bronsen for Russland, 34,5 sekunder bak.

Martin Fourcade var imidlertid ikke veldig langt fra å ødelegge det hele da han holdt på å falle i «skrekksvingen», som felte så mange løpere under jaktstarten.

Franskmannen hadde for stor fart og mistet balansen, men klarte å unngå å gå i bakken og ikke minst å kjøre inn i beskyttelsesputene.

Det reddet gullet for skiskytterkongen.

God norsk øvelse Norge har hatt fantastiske resultater på normaldistansen i OL i de siste mesterskapene, men moroa er altså slutt inntil videre.

I Salt Lake City i 2002 sikret Ole Einar Bjørndalen norsk gull.

Fire år seinere gikk legenden inn til sølv, mens det i Vancouver for fire år siden ble dobbelt norsk. Da var det Emil Hegle Svendsen som vant foran nettopp Bjørndalen.

Nå er det slutt på den norske dominansen inntil videre.

Hele Norges coronakart