- Jeg følte meg dårlig

Alexander Kristoff slet i VM-generalprøven.

TUNG DAG Alexander Kristoff sitter her sammen med VM-favoritt Simon Gerrans under GP Quebec. Søndag kveld hadde han en dårlig dag på sykkelen og slapp hovedfeltet snaue to mil før mål. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TUNG DAG Alexander Kristoff sitter her sammen med VM-favoritt Simon Gerrans under GP Quebec. Søndag kveld hadde han en dårlig dag på sykkelen og slapp hovedfeltet snaue to mil før mål. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

(procycling.no): Et par kilometer inn på den nestsiste runden i GP Montréal, takket Alexander Kristoff for seg i favorittgruppen.

Da møtte rytterne Mount Royal-klatringen for 16 - og nestsiste - gang.

Fremdeles var det 20 kilometer igjen av det tøffe WordTour-rittet.

- Jeg følte meg bra i Quebec og dårlig i Montréal, oppsummerer Kristoff kort og greit overfor procycling.no.

Usikker på formen Under fredagens økt i Quebec, ble nordmannen nummer 21. Da var han blant de beste spurterne, og manglet bare sju sekunder opp til gruppen med mer klatresterke ryttere.

Da vinnertoget gikk sent søndag kveld, norsk tid, tok Stavanger-mannen det fullstendig piano.

Halvannen runde senere trillet han i mål over åtte minutter bak vinneren, Simon Gerrans.

Han hadde en «off day», noe som kan bekymre knappe to uker før VM i spanske Ponferrada.

- Jeg vet formen er litt opp og ned nå siden jeg har vært bra så lenge, erkjenner 27-åringen.

- Alexander er litt diesel Kristoff stefar og trener, Stein Ørn, forteller at Katjusja-rytteren kom på hæla ut av startblokkene i Montréal.

Movistar skrudde opp tempo og delte hovedfeltet i tre innledningsvis. Da Simon Gerrans havnet i bakerste gruppe, forsøkte de like greit å kjøre forhåndsfavoritten og hans hjelpere av lasset allerede før hele moroa hadde rukket å begynne:

- Det var et løp hvor det ble kjørt som et uvær fra starten av, og rett inn i den første bakken. Alexander er litt «diesel» i starten, og nå kom han ikke helt inn i det, sier Ørn til procycling.no.

- Det var en grei og forventet prestasjon av Alex, og han fullførte, så han fikk en god gjennomkjøring. GP Montréal er som VM et ritt som ligger helt på grensen av hva Alex tåler. Han har en fysisk begrensning sammenliknet med for eksempel Gerrans, som man ser flyr oppover bakkene nå. Men Alexander drar heller ikke til et mesterskap uten å gå for et maksimalt resultat.

Kristoff framhever Gerrans Lars Petter Nordhaug har vist at han er i godt slag under Tour of Britain, men fortsatt er det Kristoff det skal kjøres for på spansk jord den 28. september.

Edvald Boasson Hagen satt med gruppe to inn i Montréal, og ble med det nummer 47 (+1.06 bak).

Blant Norges fremste konkurrenter er det Rui Costa (Portugal), Ramunas Navardauskas (Litauen), Tom Dumoulin (Nederland), Tony Gallopin (Belgia) og selvsagt Gerrans (Australia) som har vist seg fram i Canada.

- Gerrans er i god form nå og er en het kandidat foran VM, sier Kristoff.

I tillegg har spesielt John Degenkolb vist at han er superslag under Spania rundt.
 
Søndag var det blant andre Rui Costa som bidro til å kjøre av de siste sprinterne opp Mount Royal på sisterunden — men da hadde altså Kristoff allerede gitt opp.

- Kan hjelpe Norge Inn på oppløpet hadde Gerrans støtte av fire mann i front av hovedfeltet. Dermed kunne han gjøre kort prosess med sine utfordrere.

Og en liten trøst foran VM i Ponferrada: Verken Daryl Impey, Marco Albasini, Peter Weening eller Simon Yates sykler mesterskapet for Australia.

Det gjør selvsagt Gerrans, men altså uten sine viktigste hjelpere fra monsteropptrekket som dominerte i Montréal.

- Den posisjonen Australia får nå, kan faktisk øke vår mulighet. Når Gerrans er så god, kan de stole på ham også i en duell mot for eksempel Peter Sagan. I tillegg vil Tyskland ha et ønske om å holde det samlet for John Degenkolb. Mens det spørs selvsagt også hva store nasjoner som Spania og Italia velger, analyserer Ørn.

VM i spanske Ponferrada arrangeres fra 21.-28 september. Det vises direkte på Viasat Sport og Viasat 4. Du får selvfølgelig den beste dekningen på www.procycling.no!