- Jeg følte meg forferdelig før kampen

Agdestein sjokkerte verdenstoeren.

STAVANGER (Dagbladet): I morgentimene var Simen Agdestein på legevakten med en så voldsom hoste at det var mistanke om brist i ribbeinet. Bare noen timer seinere imponerte 47-åringen hele sjakkverdenen med en råsterk remis mot den armenske verdenstoeren Levon Aronian under Norway Chess-turneringen i Stavanger.

- Det kjennes veldig godt. Før kampen følte jeg meg forferdelig. Formen er ikke god. Jeg hoster og har det ikke særlig godt. Dette gir meg ekstra motivasjon til fortsettelsen, sier Agdestein til Dagbladet.

Gjorde comeback I 1989 var nordmannen rangert som nummer 16 i verden, men det er lenge siden. Etter at han nylig gjorde comeback på toppnivå, ligger han som nummer 160 på listen.

At Agdestein skulle klare uavgjort mot Aronian, med omstendighetene tatt i betraktning, må derfor kunne kalles en sensasjon.

- Jeg er ikke overrasket, for jeg tenker ikke på resultat. Jeg vil bare spille gode og interessante partier, men at det er med sorte brikker gjør det spesielt moro, sier Agdestein.

Får skryt Motstander Aronian har ambisjoner om å vinne Norway Chess. Derfor passet det dårlig å gi bort et halvt poeng mot turneringens lavest rangerte spiller.

- Jeg synes Simen spilte veldig bra. Han lot aldri stillingen glippe. Det er fort gjort, men han klarte å holde den, skryter Aronian.

Agdestein tok seg god tid i partiet og gjorde ingen feil. Da Aronian tilbudte remis etter trekk 41, var det råsterke resultatet et faktum.

OVERRASKET POSITIVT: Simen Agdestein (til høyre) er rangert som nummer 160 i verden og sliter med sykdom, likevel klarte 47-åringen remis mot verdenstoer Levon Aronian. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
OVERRASKET POSITIVT: Simen Agdestein (til høyre) er rangert som nummer 160 i verden og sliter med sykdom, likevel klarte 47-åringen remis mot verdenstoer Levon Aronian. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet. Vis mer