Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg følte meg hjelpeløs

John Carew tror variert angrepsspill, tøffere duellspill og mer ro i kropp og sjel er alt som skal til for å slå Romania i morgen.

Si din mening om Norges EM-sjanser

BEKKESTUA (Dagbladet): Danmarkstapet lå som en klam og tam hånd over kroppsspråket til de norske landslagsstjernene på gårsdagens treningsøkt.

- Jeg har ennå ikke fått kampen helt ut av hodet. Særlig førsteomgangen. At vi ikke greide å komme i gang å gjøre det vi skulle. Vi var preget av nervøsitet. Følte oss fram i stedet for å kline til. Så ergrer jeg meg fortsatt over at jeg ikke fikk straffe, sier John Carew.

Som enslig spiss før pause, ble han lett bytte for aggressive danske forsvarere med sjøltillit surrende utenpå Hummel-trøya.

- Det ble ensomt til tider. Jeg følte meg ganske hjelpeløs. Det hjalp jo ikke om jeg vant dueller i lufta heller. Ingen var der og plukket opp ballen. Jeg kunne jo ikke løpe etter mine egne stusser, flirer han på sedvanlig vis.

To spisser

Og selv om han ikke sier det rett ut. Så ligger det tjukt utenpå Carew at han ønsker seg en makker i et mer spillende 4- 4- 2-system.

- Jeg trives best når jeg får ballen i beina, og kan utfordre i fart mot mål. Det var det jeg lyktes best med mot Danmark.

- Og Tore André Flo passer som din makker?

- Ja, han er i god form. Og vi har jo spilt med to spisser, med Ole Gunnar liggende rett bak tidligere. Det er en formasjon laget behersker. Så er det hjemmebane. Vi skal gå ut for å vinne, og gi 110 prosent i alle duellene.

- Så du lover seier mot Romania?

- Nei, i fotball kan man ikke garantere. Jeg kan garantere at vi skal gå ut på der og gi alt vi kan for å vinne. Vi skal være 100 prosent offensive i tankegangen.

Snakker Romania

For Carew tar selvkritikk på at han selv og laget ikke leverte varene mot Danmark.

- Hele laget, det gjelder meg også, var ikke med i førsteomgangen. Jeg synes vi gjorde det vi kunne etter pause. Det skal vi prøve å fortsette med mot Romania.

- Hvordan lader dere opp til Romania-kampen etter et så skuffende tap?

- Foreløpig har vi ikke begynt å snakke om den. Men det vil vi gjøre i løpet av kvelden (mandag, red anm.). Det skjer både på fellesmøter, men vi gutta vil også snakke mye om det som skal skje oss imellom i grupper.

Krever variasjon

André Bergdølmo vil gjerne være med og slå Romania. Han ble vraket fra start mot Danmark, men kom inn som venstreback for en mistilpass John Arne Riise. Ajax-backen lover et mer aggressivt norsk lag på banen på Ullevaal onsdag.

- Det er to ting som må gjøres bedre. Vi er nødt til å vinne flere dueller i alle ledd, og så tror jeg vi må varierer angrepsspillet mer enn i Parken. Vi må finne en balanse mellom langpasningene, og lete etter rom på midten. Vi ble nok litt for forutsigbare mot danskene, sier Bergdølmo.

- Spiller du fra start mot Romania?

- Aner ikke. Vi får se hva som skjer, smiler han.

Landslagskaptein Henning Berg er enig med Bergdølmo.

- Det viktigste på onsdag blir å hindre Romania i å ha ballen så mye i laget som danskene hadde. Vi må vinne flere dueller. Over hele banen. Og så må vi vinne flere andreballer, sier Berg.

FREMDELES HELT: John Carew var tilbake blant venner under landslagstreningen på Bekkestua i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media