- Jeg følte meg ikke så høy i hatten

Dos Santos i rosa, med nyanlagt bart.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Da Freddy dos Santos jublet sammen med resten av Vålerenga-gutta i går, strakk han to rosa håndledd mot den lyseblå sommerhimmelen.

Og årsaken til de halvfeminine svettebånda er ikke at han har lagt til seg en ny stil.

VIF-veteranen har rett og slett tapt et veddemål.

- Ikke høy i hatten

Da Vålerenga tapte Oslo-derbyet mot Lyn på søndag, måtte nemlig dos Santos bite i det sure, rosa eplet.

Han hadde veddet med radiogutta fra FK Fotball, Alexander Schau og Thomas Aune - og måtte derfor spille en kamp med rosa svettebånd.

- Jeg følte meg ikke så høy i hatten da kampen startet. Jeg skulle egentlig sittet på benken, men så ble Dan (Thomassen) skadd under oppvarmingen, så da måtte jeg gjøre meg klar, sier dos Santos til Dagbladet.no.

Vålerenga vant 3-0, etter scoringer av Bengt Sæternes, Gunnar Heidar Thorvaldsson og Bojan Zajic. Dette var Vålerengas første hjemmeseier siden seriepremieren i slutten av mars. Kanskje lagkameratene nå tvinger ham til å bruke de lykkebringende svettebånda framover også.

ROSA HÅNDLEDD: Freddy dos Santos tapte et veddemål med FK Fotball-gutta og måtte spille kampen mot HamKam med rosa svettebånd rundt håndleddet. I tillegg må VIF-veteranen la barten gro i en måned. Skjeggveksten var imidlertid vanskelig å spore. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
ROSA HÅNDLEDD: Freddy dos Santos tapte et veddemål med FK Fotball-gutta og måtte spille kampen mot HamKam med rosa svettebånd rundt håndleddet. I tillegg må VIF-veteranen la barten gro i en måned. Skjeggveksten var imidlertid vanskelig å spore. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

- Jeg må kanskje det. Nei, jeg kan ikke det, sier han og ler.

Har anlagt bart

I tillegg til å spille en kamp i rosa, må også Freddy dos Santos la barten gro - ut hele juni. Det vokser allerede noen små dun under nesa hans.

- Men den vil nok være ganske flisete etter en måned. Heldigvis er det EM-pause fra mandag, så da vil det ikke være så mange som ser den, sier han.

Dette er ikke de eneste veddemålene dos Santos har hatt med FK Fotball-gutta. Han har også et sesongveddemål med dem, og Vålerengas plassering på tabellen vil avgjøre skjebnen hans.

- Jeg husker ikke alt nå, men hvis vi vinner serien, da må de gå med sånne gåstaver i Oslo sentrum en hel dag. Og så skal de være maskotter før første seriekamp neste år, sier dos Santos til Dagbladet.no.

Før han raskt legger til:

- Men det er vel ingen umiddelbar fare for at det skjer. Vi ligger et godt stykke bak Stabæk.

- Jeg følte meg ikke så høy i hatten

• Så løsnet det for Sæternes:  - Jeg er lettet