Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg følte meg ikke spesielt smart

Slik dukket sportsreporter Pål Gordon Nilsen opp på direkten.

TULLEHYLLER WIGGINS: Pål Gordon Nilsen stilte i dag med kinnskjegg under sending. Det hadde han klippet ut av en britisk avis. Foto: Grab fra NRK
TULLEHYLLER WIGGINS: Pål Gordon Nilsen stilte i dag med kinnskjegg under sending. Det hadde han klippet ut av en britisk avis. Foto: Grab fra NRK Vis mer

(Dagbladet): Den britiske syklisten Bradley Wiggins utklasset i dag konkurrentene, da han vant temporittet og innkasserte sitt fjerde OL-gull.

Ikke lenge etter dukket NRKs sportsreporter Pål Gordon Nilsen opp i studio med falskt kinnskjegg festet til ansiktet.

Tilfeldig? Selvfølgelig ikke.

Populære koteletter Nilsen har merket seg at Wiggins er ekstremt populær i hjemlandet.

Det har heller ikke gått upåaktet hen at syklistens kinnskjegg er blitt gjenstand for enorm oppmerksomhet. «Kotelettene» har blitt Wiggins varemerke.

- Da vi dro på jobb så vi at et par-tre aviser hadde bilder der du kunne klippe ut kotelettene. Vi satt med avisene og tenkte at vi kunne gjøre noe moro med det. Vi ville lage litt liv og røre i dagsendingen, gjøre noe uventet, forteller reporteren til Dagbladet.

Klippet som bare rakker'n Før rittet startet lovet Nilsen at han skulle stille på tv med kinnskjegg dersom Wiggins vant landeveisrittet.

- Da vi skjønte at han kom til å vinne, klippet vi som bare rakker'n. Vi ville skape litt humør og glede, det er nok alvor i OL, sier han.
 
- Jeg er en type som liker å tulle litt. TV kan fort bli veldig alvorlig, men i dagsendingene er det rom for at man kan være litt mer personlig. Jeg synes det er kult om folk kan få se en litt annen side av meg enn den alvorlige sportsreporteren.

- Må tørre å satse Han legger ikke skjul på at han følte seg litt dum med papirkinnskjegget festet til kinnet.

- Jeg følte meg ikke spesielt smart. Man vet aldri hvordan sånne spøker blir mottatt, men man må være villig til å satse litt, sier han.

Den erfarne sportsjournalisten forteller at han ikke har fått noen negative reaksjoner på at han tulla med Wiggins' kinnskjegg.

VISER NYE SIDER: Pål Gordon Nilsen er en type som liker å tulle litt og er ikke redd for å gi av seg selv. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
VISER NYE SIDER: Pål Gordon Nilsen er en type som liker å tulle litt og er ikke redd for å gi av seg selv. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var redd jeg trakk det litt langt og at folk syntes det var dumt. Men shit au, vi kjørte på! Og det virker som om folk syntes det var artig, sier han.

Synd med barbering Nilsen er ikke den eneste som kom med løfter før rittet. Wiggins selv lovet nemlig å fjerne kinnskjegget sitt hvis han vant.

Det synes ikke NRK-reporteren noe særlig om.

- Jeg synes det er synd. Wiggins er blitt et ikon med disse kotelettene. Det er tydelig at det er blitt et varemerke i Storbritannia, alle har grepet tak i det i avisene i dag, sier han.

- Han burde heller ha spart og gjort dem dobbelt så store.

OL-REPORTERE: NRK-reporterne Anne Rimmen og Pål Gordon Nilsen dekker OL i London.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
OL-REPORTERE: NRK-reporterne Anne Rimmen og Pål Gordon Nilsen dekker OL i London. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media