Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg følte meg som en ballerina

Danske Caroline til US Open-kvartfinalen.

VIDERE: Caroline Wozniacki skal nå møte Melanie Oudin i kvartfinalen i US Open. Foto: AFP
VIDERE: Caroline Wozniacki skal nå møte Melanie Oudin i kvartfinalen i US Open. Foto: AFP Vis mer

||| Caroline Wozniacki følte seg som en ballerina da hun slo russiske Svetlana Kuznetsova ut av US Open i natt.

- Jo, i denne kampen følte jeg meg faktisk som en ballerina. Jeg er i kjempeform og følte jeg ikke kunne tape. Det er godt å merke at alt det harde arbeidet som ligger bak virkelig gir resultater, sa den danske spilleren som er ranket som nummer ni i turneringen.

Den danske 19-åringen vant ingen suveren seier over det sjetteseedede russiske spilleren, men Wozniacki som spilte seg fram til en kvartfinale i en Grand Slam-turnering for aller første gang i karrieren, hadde god kontroll mot den tidligere mesteren.

Kuznetsova vant riktignok det første settet 6-2, men Wozniacki slo kraftig tilbake og vant de to siste settene etter tiebreak.

Den danske tenåringen måtte bruke to timer og 23 minutter på å sette den russiske spilleren utenfor, og nå venter 17-åringen Melanie Oudin i kvartfinalen. Det er også en tenåring som virkelig har tatt US Open-publikummet med storm i årets turnering.

For russisk tennis har US Open vært en gedigen nedtur. Den ene russiske toppspilleren etter den andre har røket ut etter tur. Ingen av de fire russiske spillerne som var seedet blant de 32 beste er videre til kvartfinalene, og det er uten tvil svært ydmykende for russisk tennis på kvinnesiden.

Selv Roger Federer er imponert over «russerdøderen» Melanie Oudin.

Ikke bare har hun satt fire russere utenfor i turneringen, men tre av dem, Jelena Dementjeva, Maria Sjarapova og Nadia Petrova var toppseedede spillere i turneringen. Den fjerde var Anastasia Pavljutsjenkova som hun slo i første runde, holder også et høyt nivå.

Nå er den smilende ungjenta på 17 år klar for kvartfinalen, og det var det ikke mange som hadde trodd da turneringen startet. Men Oudin har vunnet både medspillernes og publikums respekt med sitt vinnende vesen og varme smil.

- Hun har slått mange gode og toppseedede spillere, og det er helt herlig at en ung og ukjent spiller kommer opp og fram på en slik måte. Det er ikke til å komme fra at tennisen på kvinnesiden virkelig trenger en spiller som Melanie Oudin. Hun storspiller jo i hver eneste kamp, sier Roger Federer, verdenseneren på herresiden.

- Det er fantastisk å se hvordan hun setter toppspillerne utenfor. Jeg kan ikke si annet enn at det var herlig å se hvordan hun taklet Petrova og gikk seirende ut av kampen, sier Roger Federer som ikke legger skjul på at Melanie Oudin er en spiller han har lagt spesielt merke til.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling