Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg følte meg som en dieselmotor på den første runden

Marit Bjørgen (37) har fortsatt gull i blikket.

FOR STERK: Charlotte Kalla satte inn angrepet tidlige på dagens 15 kilometer med skibytte. Marit Bjørgen prøvde å følge den svenske stjerna, men lykkes ikke. Bjørgen var likevel strålende fornøyd med sølvmedaljen. Foto: Bjørn Langsem
FOR STERK: Charlotte Kalla satte inn angrepet tidlige på dagens 15 kilometer med skibytte. Marit Bjørgen prøvde å følge den svenske stjerna, men lykkes ikke. Bjørgen var likevel strålende fornøyd med sølvmedaljen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): - Det var veldig mye vind, og det er tøft for den som går i front. Derfor var ikke farten på den første runden så veldig høy. Det var jeg glad for, for jeg følte meg som en dieselmotor akkurat da, sier Marit Bjørgen på spørsmål fra Dagbladet.

- Jeg fryktet det verste, men heldigvis gikk det bedre og bedre etter hvert.

Så bra gikk det at det ble en ny OL-medalje i en samling så stor at bare Ole Einar Bjørndalen kan konkurrere med den.

Var forberedt

Bare Charlotte Kalla var bedre enn Marit i dag. Bedre, og kanskje litt smartere?

- Jeg var forberedt på at Charlotte skulle angripe, og ble ikke overrasket over at angrepet kom så tidlig heller. Jeg var forberedt på at det kunne skje, og jeg prøvde å følge henne. Men vi hadde en løper mellom oss, jeg tror det var Nathalie von Siebenthal, og det var ikke så lett å komme forbi og få ryggen til Kalla. Hun fikk noen meter, og selv om jeg prøvde det jeg kunne, innså jeg vel der og da at det ble for hardt å ta henne igjen.

Gleder meg med Kalla

- Du har mange OL-gull fra før. Skuffet over at det ble sølv nå?

- Nei, nei, nei. Jeg er strålende fornøyd. Og jeg klarer å glede meg på Kallas vegne. Hun er ei god jente jeg har et godt forhold til, og jeg tror nesten ikke jeg hadde vært gladere om noen av de andre norske hadde vunnet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Hva var din egen plan?

- Jeg hadde tenkt å prøve i den siste bakken, men Kalla gikk jo før det. Og som sagt, det overrasket meg ikke. Hun var best i dag.

- Er det irriterende at du ikke fikk ryggen hennes?

- Irriterende og irriterende. Det hjelper uansett ikke noen ting. Hun var best i dag. Så enkelt er det.

Fortsatt gullhåp

- Men Kalla kan slås?

- Å ja, det kan hun. Men skal jeg klare det må jeg heve meg enda et hakk. Jeg har sagt hele tida at skal jeg kunne vinne noe her, må jeg være på mitt aller beste.

- Det var du ikke i dag?

- Jeg må opp et lite hakk. Jeg har jo vært spent på formen, klart jeg har det, men jeg er fornøyd med hvordan ting fungerte i dag. Jeg ser at det er muligheter videre her, sier Marit Bjørgen.

- Det er sjelden å se deg så fornøyd med sølv?

- Jeg er det, veldig fornøyd og lettet. Langrenn er viktig og jeg vil jo vinne, men det er ingen tvil om at livet mitt er annerledes nå. Det er viktigere å være en god mamma enn å være en god skiløper, sier Marit Bjørgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!