Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg følte meg veldig sterk

Nordenstams 30.-plass på 400 meter medley betydde lite og ingenting.

FIKK SVAR: Sara Nordenstam ble nummer 30 og var sjanseløs på finaleplass på 400 meter medley, men øvelsen var bare gjennomkjøring foran spesialøvelsen 200 meter bryst.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FIKK SVAR: Sara Nordenstam ble nummer 30 og var sjanseløs på finaleplass på 400 meter medley, men øvelsen var bare gjennomkjøring foran spesialøvelsen 200 meter bryst. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Sara Nordenstams 30.-plass på 400 meter medley i OL lørdag betydde lite og ingenting. Hun brukte distansen til å teste formen foran 200 meter bryst onsdag.

Tiden 4.51,28 var ikke noe å skryte av. Kvalifiseringstiden hennes inn til mesterskapet var to sekunder bedre, og bare fem utøvere svømte langsommere lørdag.

- Tiden var ikke det store, men det spiller heller ingen rolle. 400-meteren i dag var ikke det viktigste. Jeg hadde en bra brystdel, og det var også det som var meningen. Jeg skulle teste formen på bryst og følte at jeg fikk gjort akkurat det, sa Oslo-jenta med de svenske genene.

TV-bildene viste at hun var god på nettopp medleyens tredje del. Da tok hun kraftig innpå konkurrentene, men hun mistet det oppskriftsmessig på fridelen inn mot mål igjen.

Noen plass i finalen senere lørdag var det aldri snakk om.

Favoritten Nordenstams favorittdistanse kommer senere i mesterskapet. Kvalifiseringen på 200 meter bryst går onsdag. Det var på den distansen hun overrasket absolutt alle med bronsen under OL i Beijing for fire år siden. Da var det ingen som ventet noe av henne, og da endte det opp med en plass på seierspallen.

Hun følte at lørdagens løp ble en nærmest perfekt oppladning.

- Jeg følte meg veldig sterk da jeg svømte bryst. Jeg ville ha med meg en distanse før onsdag. Det er alltid godt å komme i gang i et mesterskap. Det roer nervene.

Forhåpentlig greide hun det. Landslagskollega Ingvild Snildal hadde ikke sine nerver under kontroll på kvalifiseringen til 100 meter butterfly tidligere lørdag formiddag. Snildal ble bare nummer 22, og dermed ble det heller ingen semifinale på henne.

- Synd. Jeg vet at det ikke er noe i veien med formen hennes, sa Nordenstam om sin seks år yngre landslagsvenninne.

Godt humør I motsetning til sin utslåtte og svært skuffede lagvenninne var det en Nordenstam i fint humør som kom til pressesonen etter løpet.

Hun var et stort smil. Det lover godt foran onsdagen og 200 meter bryst. En gjentakelse av bronsen i Beijing blir nok i hardeste laget, men tør vi håpe på en plass i finalen?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media