Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg forlater Stjernen på grunn av rasisme

Føler seg utbrent.

 GIR SEG:  Lou Dickenson (t.h.) er ferdig i Stjernen  Foto: NTB Scanpix
GIR SEG: Lou Dickenson (t.h.) er ferdig i Stjernen Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stjernens poengkonge Lou Dickenson forlater ishockeyklubben fordi han ble utsatt for rasisme av en lagkamerat. Det sier canadieren til Fredriksstad Blad.

Før jul havnet Dickenson i slagsmål med en lagkamerat på trening og slo ham til blods. Spilleren svarte med en rasistisk kommentar.

- Det er en kommentar som har truffet meg dypt i hjertet, og som jeg ikke klarer å glemme. Jeg sover ikke om nettene og klarer rett og slett ikke å yte det jeg vet jeg kan, sier Dickenson til avisen.

- Jeg føler meg både psykisk og fysisk utbrent, og for å komme meg videre i livet må jeg forlate Stjernen nå. Jeg ønsker å si til fansen at jeg ikke ønsket at det skulle ende slik. Jeg føler meg fantastisk mottatt. Jeg og min familie er blitt behandlet som konger, og vi kunne ikke vært mer fornøyde med byen, men den nevnte hendelsen gjør rett og slett at jeg ikke klarer å spille mer for Stjernen.

Daglig leder Trond Magnussen sier at begge spillere ble kalt inn på teppet etter hendelsen før jul, og at han oppfattet det som de skværet opp.

- Jeg har hatt mange samtaler, både en-til-en og med begge. Spilleren som kom med kommentaren har bedt om unnskyldning, og for tre uker siden ble begge enige om å gå videre. Derfor ble jeg veldig overrasket da Dickenson kom fredag og sa at han ikke kunne være i Stjernen lenger, sier han til f-b.no.

Dickenson signerer for den danske klubben Herning og fortsetter karrieren i dansk eliteserie. For Stjernen har han 22 mål og 19 assist på 36 kamper denne sesongen. Hans siste kamp for klubben var 2-4-tapet mot naboen Sparta Sarpsborg torsdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!