- Jeg forlot United på grunn av Ferguson

Tevez ble vist fram i lyseblått i dag.

FRA RØDT TIL LYSEBLÅTT: Carlos Tevez slipper å flytte, når han nå blir Manchester City-spiller. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
FRA RØDT TIL LYSEBLÅTT: Carlos Tevez slipper å flytte, når han nå blir Manchester City-spiller. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet.no) I ettermiddag ble Carlos Tevez presentert som City-spiller i Manchester, etter at den obligatoriske legesjekken er unnagjort.

Den tidligere United-spilleren ble enig med City om en femårskontrakt i går ettermiddag og har nå gjennomført sin første pressekonferanse i Manchester-lyseblått.

- City kom til meg med et veldig godt forslag. De viste meg hvordan City har ambisjoner om å bli en av de største klubbene i verden, og jeg var veldig fornøyd med å bli med på det, sier argentineren ifølge Telegraph.

- I et lag må du gjøre deg fortjent til en plass, svette for drakta, og jeg er tent på å vise hva jeg er verdt, sier Tevez.

Hard kritikk av Ferguson
Carlos Tevez kommer til City of Manchester Stadium etter to år som leiesoldat i Manchester United, som ikke ble enige med ham om en permanent kontrakt.

Argentineren har lagt dårlig skjul på sin misnøye med tilliten han ble vist av manager Alex Ferguson, og har langet ut mot skotten i flere intervjuer etter at det ble klart at han ville forlate Old Trafford.

- Du kan ikke diskutere med Alex Ferguson. Han er som presidenten av England. Det er umulig. Du taper alltid, sa han blant annet.

Alex Ferguson selv uttalte i går at han tror Carlos Tevez bestemte seg for å bytte klubb for lenge siden.

- Jeg regnet halvveis med at Tevez var på vei bort for en stund tilbake. Jeg tror kanskje han gjorde en avtale i januar, fordi jeg snakket med ham og ga ham et tilbud før Inter-kampen, og han svarte meg aldri. Jeg ringte ham på ferie og han svarte aldri, og jeg sendte ham tekstmelding som han heller ikke svarte på, så han bestemte seg åpenbart for lenge siden. Han var en god spiller som gjorde det bra for oss. Men han så tydeligvis over situasjonen, og ønsket seg bort, sier United-manageren.

I dag sier Carlos Tevez at han aldri ble kontaktet av Ferguson.

- Jeg var der i to år, og sir Alex ringte eller tekstet meg aldri. Den eneste gangen han snakket med meg var etter kampen i Roma, da jeg trengte å diskutere landslaget. Jeg synes ikke det er en bra måte å behandle en spiller, sier han.

- Jeg ønsker å takke alle i Manchester United for årene jeg fikk der. Dette er en ny utfordring, og jeg er veldig glad for å være her. Fansen må forstå at en del av hjertet mitt alltid vil være i United. De ga meg en fantastisk støtte. Jeg forlot ikke United på grunn av fansen, jeg følte at Ferguson ikke gjorde nok for å beholde meg, sier Tevez.

Snakker med Arsenal om Adebayor
De nye fjesene i den lyseblå delen av Manchester teller nå Gareth Barry (fra Aston Villa), Roque Santa Cruz (Blackburn), Nils Zander (Schalke), Stuart Taylor (Aston Villa) og Carlos Tevez (klubbløs). Men det er ingenting som tyder på at spillerjakten er over.

I går fortalte flere britiske medier at Mark Hughes også ønsker seg Emmanuel Adebaoyr, og manageren bekrefter i ettermiddag at City er i forhandlinger med Arsenal.

- Det har vært kontakt mellom oss og Arsenal, men dette er verken tid eller sted for å diskutere dette, sier Hughes til Sky Sports.

John Terry er også en mann som lenge har stått på ønskelista til City, og til tross for flere avslag skal de fortsatt være interessert i Chelsea-stopperen.

Hele lista: Her kan du sjekke alle Premier League-overgangene

FORNØYD: Mark Hughes skrøt uhemmet av Carlos Tevez i går. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES.
FORNØYD: Mark Hughes skrøt uhemmet av Carlos Tevez i går. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES. Vis mer
FRIR TIL FANSEN: Tevez regner med å bli mottatt som helt også blant de lyseblå, men innrømmer at han fortsatt har følelser for United-fansen. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
FRIR TIL FANSEN: Tevez regner med å bli mottatt som helt også blant de lyseblå, men innrømmer at han fortsatt har følelser for United-fansen. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer