Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Jeg forstår alle som bruker Moe Odin banker!

Asbjørn Mehla er blitt en gjenganger i vår spalte. Denne onsdagen er intet unntak. Kaldblodskongen Moe Odin troner fortsatt øverst i kaldblodseliten og bør være en banker i V65-6 på Bjerke onsdag.

• Her er sjansen til å vinne på Bengts travtips!

(Dagbladet.no): Spillerne kan like godt merke seg det med en gang. Asbjørn Mehla reiser så å si aldri tomhendt hjem fra en V65-omgang. Få har bedre tak på hestene enn Mehla som har vært blant våre aller dyktigste kusker i en årrekke.

Onsdag kusker han favoritten Moe Odin i V65-6. Moe Odin har fått to fine gjennomkjøringer i travritt, såkalte monteløp. Trolig leder han løpet fra start til mål.

- Monteløpene har nok gjort ham godt. Moe Odin er ute på sprintdistanse som er helt riktig for ham. Vi trakk et bra spor, og det er klart jeg har seiersambisjoner med ham. Det har jeg alltid når jeg setter meg opp bak ham.

- Jeg forstår de som bruker ham som banker. Han skal være klar favoritt, sier kusk Asbjørn Mehla.

Pappa er fortsatt best

- Er alt bra med Moe Odin og Moe Brage, trener Tor Martin Moe?

- Ja, det ser sånn ut. Moe Odin har tatt monteløpene på en fin måte. Alt ser veldig greit ut med ham. Jeg har mest tro på Odin onsdag, og jeg håper han skal greie det. Jeg synes han bør være eneren av de to i år også. Det blir spennende tider fremover. Det er nå sesongen starter opp igjen for fullt. Først er det påsketravet. Deretter følger løp i Eskilstuna, Finland og Oslo Grand Prix-helgen. Ut i fra det jeg kan se her hjemme skal alt være bra med både Odin og Brage.

V65-KONGER PÅ TO OG FIRE. Moe Odin og kusk Asbjørn Mehla er svært vant til å komme seg først i mål. Foto: HESTEGUIDEN.COM
V65-KONGER PÅ TO OG FIRE. Moe Odin og kusk Asbjørn Mehla er svært vant til å komme seg først i mål. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Moe Brage kan være aktuell og på hugget med ryggløp. Faren hans Moe Odin har jo hatt lang pause, men jeg synes han viste fine takter i monteløpene. Nå kommer Asbjørn til å kjøre for tet, og jeg liker det ikke helt. Jeg liker heller ikke at Odin og Brage trakk spor ved siden av hverandre. De er duellanter hjemme på stallen, og det kan de fort bli på startsiden også. Det kan bli for stor fart for Brage i startfasen, sier trener Tor Martin Moe til dagbladet.no.

Asbjørn Mehlas vurdering av sine oppsitt:

- Just A Story (1.løp) er det feilfritt og en premie som gjelder for.

- Odin Blesen (V65-2) var veldig bra etter et tøft løp sist. Her står han dumt til, og det blir en tung reise. Han er uansett ikke så rask fra start, så det er ikke sikkert det gjør så mye. Det kan bli mange å runde, og jeg synes ikke han skal være favoritt med sånne forutsetninger. Men det er klart han skal strekes på noen hester. Han skal vurderes tidlig.

- Fjeldstad Prinsessa (V65-3) er som hun er. Premiesjanse.

- Pole Position (V65-5) er det lenge siden jeg har kjørt. Hun holder fin form. Hun må smyge med, og avslutter fort med riktig reise. Hun kan være en liten outsider, avrunder Asbjørn Mehla.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media