FORSTÅR FANSEN: Robin van Persie skjønner at fansen reagerte på overgangen, men han frykter ikke mottakelsen på Emirates i kveld. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix
FORSTÅR FANSEN: Robin van Persie skjønner at fansen reagerte på overgangen, men han frykter ikke mottakelsen på Emirates i kveld. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpixVis mer

- Jeg forstår følelsene deres

Robin van Persie kan vente seg en kald mottakelse på Emirates i kveld.

Følg Arsenal - Manchester United i vårt Fotballstudio fra 17.00!

(Dagbladet): Robin van Persie gjester i kveld sin tidligere hjemmebane Emirates for første gang etter overgangen til Manchester United. Han vil helt klart få fokuset rettet mot seg når Arsenal-spillerne skal stå æresvakt for seriemesterne.

Det er en tradisjon i Premier League at laget som vinner serien i påfølgende kamp blir klappet inn på banen av motstanderlaget.

Det er ventet at nederlenderen vil få en blandet mottakelse, men mye tyder på at han går en tøff dag i møte. Hovedpersonen selv er imidlertid ikke bekymret.

- Jeg forventer ikke noe annet enn en livlig atmosfære - men det sårer meg ikke, sier Robin van Persie til The Sun, og utdyper:

- Jeg har alltid respektert Arsenal-fansen, og det vil jeg alltid gjøre. De elsker klubben sin, så jeg forstår følelsene deres.

- Fantastisk følelse Arsène Wenger beskyldte nylig van Persie for å oppføre seg som en «verpesyk og barnløs 39-årig kvinne». Van Persie har ingen problemer med å innrømme at det var stort for ham å endelig vinne ligagull i England.

- Jeg har ventet lenge på dette. Det er hva alle profesjonelle spillere drømmer om. Det er derfor jeg ofret så mye for å komme her. Jeg jaget en drøm og jeg er så glad for at den drømmen har gått i oppfyllelse. Jeg kan ikke forstå det, det er en fantastisk følelse, sier van Persie ifølge Sky Sports.

Å hylle van Persie på Emirates blir nok en vanskelig pille for Arsenal-fansen å svelge, og deler av fansen har startet en kampanje i sosiale medier hvor de oppfordrer de som møter opp på Emirates i kveld til å ta en såkalt «poznan». I korte trekk betyr det å snu ryggen til banen, slik at van Persie få en kald mottakelse. Navnet stammer fra den polske klubben Lech Poznan.

- Vi må gi ham æresvakten, fordi jeg vil ikke at vi skal virke smålig. Når det er sagt, så er det slik at han vil få en kald mottakelse. Han har støtt fra seg supporterne, sier leder for Arsenal Independent Supporters' Association, Lois Langton, til Daily Mail.