VANT SOM HAN VILLE: Alexander Kristoff er en av verdens beste spurtere, og viste det igjen i Haugesund. For Team Joker ble dagen nok en skuffelse. FOTO: Tour des Fjords
VANT SOM HAN VILLE: Alexander Kristoff er en av verdens beste spurtere, og viste det igjen i Haugesund. For Team Joker ble dagen nok en skuffelse. FOTO: Tour des FjordsVis mer

- Jeg forstår ikke hva de holder på med

Ny spurtoppvisning av Bystrøms Katjusja.

HAUGESUND (procycling.no): På dag to av Tour des Fjords ventet en regnfull og tung etappe på 215 kilometer mellom Jondal og Haugesund.

I massespurten ble det nok en oppvisning fra WorldTour-mannskapet til Katjusja. I overlegen stil tok Alexander Kristoff sin andre etappeseier på rad.

På forhånd knyttet det seg stor spenning til duellen mellom Kristoff og Daniel Hoelgaard, men nok en gang forlot gjesdalbuen målområdet som en skuffet mann.

- Det var sinnssykt hektisk mot slutten. Folk kjørte som villmenn, men jeg feiget litt ut, rett og slett. Jeg havnet bakpå og endte opp med å bli sperret, sier 21-åringen til procycling.no.

- Nesten gratis for oss For andre dag på rad satte Joker alle sine menn i front av feltet mot slutten av etappen, og tok på seg oppgaven med å kjøre inn bruddet.

Sven Erik Bystrøm sier han forstår lite av det norske kontinentallagets taktikk.

- Vi viser at vi har et sterkt lag her ved måten vi kjører finalene på. Jeg forstår ikke helt hva Joker gjør, det gjør jo massespurtene nesten gratis for oss. Jeg tror folk hadde håpet på mer kamp mellom Alexander og Daniel Hoelgaard, men da må de spare mer på hjelperytterne og ikke ta fronten med to-tre mil til mål, mener Bystrøm.

- Hva mener du de heller bør gjøre?

- Ingen lag trenger å bruke opp hjelperytterne før finalen. Det er en grunn til at vi venter, og dermed har vi tre-fire mann Alexander kan bruke mot slutten.

Manglet én mann Hoelgaard er enig i at laget nok tok fronten litt tidlig under torsdagens etappe.

- Jeg ble litt alene mot slutten, og hadde nok trengt en mann til å holde farten for meg ved rundkjøringen et par kilometer fra mål. Der ble jeg stengt litt, fordi ryttere spurtet opp på siden av meg.

Han syklet fantastisk under Tour de Bretagne, men har så langt ikke fulgt opp under Tour des Fjords.

I stedet for å stille til start i Tour of Norway, prioriterte han trening på hjemstedet Ålgård.

- For min del handler det om å få de taktiske tingene til å klaffe. Det mangler kanskje litt nå, etter fire ukers rittpause. Det er små avgjørelser som tas i løpet av sekunder. Når jeg er i god form, tar jeg de avgjørelsene automatisk. Det gjør jeg ikke nå, så da blir det litt mer stress å komme seg i riktig posisjon, innrømmer han.

- Føler du også litt på presset når hele laget setter seg opp på den måten?

- Ja, selvfølgelig gjør jeg det. Jeg har lyst til å få til et resultat når de ofrer seg slik for meg. Det er bare noe jeg må prøve å fikse.

Studerte TV-bildene Joker-sjefen Gino Van Oudenhove og Svein Erik Vold satte seg ned og studerte TV-bildene, torsdag kveld.

Konklusjonen er at jokerne satte seg i front i tidligste laget, men belgieren mener også det er små justeringer som skal til før det norske kontinentallaget får det til å klaffe.

- Når Reidar Borgesen forsvinner tre kilometer før mål, hadde vi nok trengt en ekstra mann. Før det synes jeg vi gjør en veldig bra jobb, men så forsvinner vi litt. Jeg synes likevel vi skal få lov til å prøve oss litt. Vi er et kontinentallag og kjemper mot WorldTour-lag her.

Team Joker holdt på å miste Philip Lindau da han pådro seg mekaniske problemer fire mil fra mål, mens svensken klarte så vidt å kjøre seg opp igjen.
 
- Nærmer oss noe stort Uhellet kostet krefter, men Joker-laget lå likevel fulltallig i front mot slutten.

Van Oudenhove forteller at laget hans vil justere enda litt foran fredagens etappe.

Han er ikke enig i kritikken fra Bystrøm.

- Det er en ting å stemple dette som dumt eller for tidlig, og en annen ting å faktisk prøve å få til noe. Kommer vi igjennom den rundkjøringen med rytterne vi trenger i front, hadde vi vært «verdens beste lag». Men vi er nødt til å prøve oss fram på dette nivået, vi også. Det er ikke noe mål å ha med alle mann der framme, og noen vil falle av. I dag endte vi opp med å gå akkurat litt for tidlig, men jeg mener vi nærmer oss et skikkelig toppresultat, avslutter Van Oudenhove.

Tour des Fjords følger du best via sykkelnettstedet www.procycling.no!