- Jeg forstår ikke kritikken

- Det var et uhell, gjentar Trond Sollied til Dagbladet.no.

(Dagbladet.no): Debatten har rast her på Dagbladet.no etter at Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred ble taklet så hardt av Olympiakos-spilleren Ieroklis Stoltidis at stortalentet brakk begge leggbeina i høyrebeinet under onsdagens Champions League-kamp.

Mens så godt som alle norske fotballeksperter og fans mener Stoltidis burde vært utvist og ikke fått gult kort, forsvarte Olympiakos-trener Trond Sollied spilleren sin.

- Det som skjedde her, var rein uflaks. Sjansen for at han skulle bli skadd, var like stor som å vinne i Lotto, sa Sollied etter kampen, og ble bedt om å «dra til helvete» av våre lesere.

Til VG Nett sier leder i supporterklubben Kjernen, Jon Ingen Korsgat, at Sollied må komme med en unnskyldning før de vil se sin gamle trener tilbake på Lerkendal igjen.

- Forbausa

- Stoltidis var uheldig som kom for sent inn i taklingen og Skjelbred var veldig uheldig som brakk beinet. Det er ikke lenge siden Dagfinn (Enerly) var uheldig. Og er du uheldig, kan det gå ille. Heldigvis skjer ikke slike ting ofte i fotball, gjentar Trond Sollied til Dagbladet.no nå i kveld.

Både onsdagen og gårdagen ble preget av snakk om taklingen. Det overrasker Sollied.

- Jeg ble forbausa over hvor mye oppstyr det ble rundt dette. På pressekonferansen etter kampen var det bare snakk om denne taklingen. Kampen kom i bakgrunnen. Det er beklagelig at en takling får sånne følger, men Stoltidis prøvde ikke bevisst å skade Skjelbred.

BEINBRUDD: Per Ciljan Skjelbred brakk begge leggbeina i høyrebeinet da han ble taklet av Ieroklis Stoltidis. Foto: Roger Svalsrød/Scanpix
BEINBRUDD: Per Ciljan Skjelbred brakk begge leggbeina i høyrebeinet da han ble taklet av Ieroklis Stoltidis. Foto: Roger Svalsrød/Scanpix Vis mer

For å illustrere, trekker Sollied fram en situasjon som skjedde like etterpå:

- Bjørn Tore Kvarme var for sein med en takling, men Dani hoppet og unngikk å bli skadd. Det kunne gått like ille der.

- Jeg er ikke dommer

Han mener han ikke opptrådde feil, og forstår ikke all kritikken.

- Jeg er en leder og forsvarer mine spillere. Samtidig forsvarer jeg ikke at en spiller blir skadd, men som jeg sier så var det et uhell.

Og han påpeker at dommeren ga Stoltidis gult kort.

- Jeg er ikke dommer og tilskuerne er ikke dommere. Dommeren er dommer, og han er der for å passe på spillerne. Han mente taklingen fortjente gult kort og ikke rødt.

Likevel forstår han folks frustrasjon.

- Det er snakk om en god, ung spiller, som også er en sympatisk og hyggelig kar. Samtidig må man ikke tro at spillere bevisst går etter å skade andre spillere.

- RBK kan slå alle

Sollied forteller at det har vært en tøff dag for Stoltidis, som skadet Per Ciljan Skjelbred.

- Han har det tøft, helt klart. Jeg er glad han ikke fikk vite hvor ille det hadde gått mens kampen fortsatt pågikk. Da er jeg redd jeg måtte ha byttet ham ut, sier Trond Sollied.

Han sier han ikke har fått noen spesielle mistillitsytringer fra Olympiakos-ledelsen etter at laget i går mistet muligheten til videre europacupspill denne sesongen.

- Som meg, så synes de sikkert dette er surt. Hvis det var ett lag som fortjente å vinne i går, så var det oss. Vi burde avgjort kampen tidligere. Likevel har jeg ikke fått noen negative signaler fra ledelsen i dag. Jeg gjør min jobb, gjør det beste jeg kan, og er det ikke godt nok, så får jeg finne på noe annet. Jeg føler vi er på rett vei og er ikke langt unna europatoppen.

Sollied er usikker på Rosenborgs videre muligheter i Uefa-cupen.

- De kan slå omtrent alle, men kan også tape mot alle. Likevel er muligheten til avansement helt avhengig av hvem de trekker, sier Trond Sollied.