Ole Gunnar Solskjær

- Jeg forstår ikke logikken

Solskjær reagerte på spørsmål om andrekeeper Dean Henderson (23).

NY KAMP I CHAMPIONS LEAGUE: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Istanbul Basaksehir i kveld. Foto: NTB
NY KAMP I CHAMPIONS LEAGUE: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Istanbul Basaksehir i kveld. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Istanbul Basaksehir, kl. 21.00

Ole Gunnar Solskjær (47) og Manchester United tar imot Istanbul Basaksehir på Old Trafford i kveld. Dette er fjerde runde i gruppespillet av Champions League, og alt annet enn seier vil være en nedtur for United.

På pressekonferansen før kampen fikk Solskjær spørsmål om keeper Dean Henderson, som bare har spilt tre kamper denne sesongen.

Før sesongen ble han hentet tilbake fra Sheffield United, og det ble spekulert i om han ville danke ut førstekeeper David de Gea (30). I stedet må den ambisiøse unggutten spille annenfiolin, og før jul har han vel bare én sjanse igjen til å spille - mot Everton i ligacupen 23. desember?

ANDREKEEPER: Dean Henderson. Foto: NTB
ANDREKEEPER: Dean Henderson. Foto: NTB Vis mer

Det var i alle fall dette journalist David McDonnell fra Daily Mirror antydet på pressekonferansen.

Men Solskjær fnyser av påstanden:

- Dean ønsker å være i Manchester United og spille for Manchester United. Jeg kan ikke se logikken i at han har én potensiell kamp igjen å spille før jul. Vet du hvor mange kamper vi har igjen?

Nordmannen fortsetter:

- Jeg er fullstendig uenig i at kampen (mot Istanbul Basaksehir) er enten/eller for Dean til å spille. Han trener veldig bra, han modnes og han trener med en av de beste keeperne i verden. Han har selv potensial til å bli en av de beste keeperne i verden. Jeg kjøper ikke argumentet med at det er enten/eller for ham.

FØRSTEKEEPER: David de Gea. Foto: NTB
FØRSTEKEEPER: David de Gea. Foto: NTB Vis mer

Henderson kom til Manchester United i 2015. Siden har han vært utlånt til Stockport, Grimsby, Shrewsbury og Sheffield United.

Forrige sesong gjorde han det svært bra i sistnevnte klubb. Men treet har ikke vokst inn i himmelen.

- Det er ikke opp til meg å gjøre alle lykkelige, erklærer Solskjær.

Henderson fikk England-debuten sin mot Irland tidligere i måneden. Manglende spilletid kan ødelegge en potensiell EM-mulighet neste sommer.

- Jeg har sagt dette noen ganger tidligere. Prestasjonene vil alltid være en faktor om du spiller eller ikke. I alle posisjoner i Manchester United er det din plikt, eller ditt ansvar, å gjøre meg og de andre trenerne fornøyde.

Manchester United leder Champions League-gruppa og har seks poeng. På de neste plassene følger RB Leipzig (seks poeng), Paris Saint-Germain (tre poeng) og Istanbul Basaksehir.

RØRENDE: Manchester Uniteds nye midtbanejuvel Donny van de Beek fikk en spesiell avskjed fra nederlandske Ajax-supportere etter landskampen mot Italia. Vis mer

Henderson sto den forrige kampen mot Istanbul, som endte med 2-1-seier til hjemmelaget.

Solskjær oppfordrer også Anthony Martial til å fortsette prosessen. Forrige sesong scoret han karrierebeste 23 mål for Manchester United. Nå har han to mål på åtte kamper.

- Anthony gjorde store framskritt forrige sesong. Nå er det på tide å ta enda større steg og utvikle seg mer, sier Solskjær.

GRUPPE H

Manchester U.32018-36
RB Leipzig32014-66
Paris Saint-Germain31024-43
Basaksehir31022-53
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer