- Jeg forsto at situasjonen var alvorlig

Fernando Torres fryktet at han ville gå glipp av EM.

FRYKTET EM SKULLE RYKE: Da Torres ble vraket til en privatlandskamp, fryktet han at drømmen om EM var over. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN/NTB scanpix
FRYKTET EM SKULLE RYKE: Da Torres ble vraket til en privatlandskamp, fryktet han at drømmen om EM var over. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN/NTB scanpixVis mer

Fernando Torres håper han kan takke landslagssjef Vicente del Bosque for tilliten med storspill for Spania i EM-sluttspillet.

Torres har slitt med å finne nettmaskene etter overgangen til Chelsea for over et år siden, men stjernespissen håper scoringsformen er på plass i EM. For fire år siden avgjorde han EM-finalen mot Tyskland.

- Vicente har vist meg tillit, og jeg må vise ham at jeg er klar for å spille når han mener det er nødvendig. Jeg håper jeg kan gjøre mitt beste for laget, sier Torres.

Formsvikten i Chelsea-trøyen førte til at Torres ble vraket fra landskampen mot Venezuela i vinter. Da fryktet Torres at han også ville gå glipp av EM.

- Jeg ble utelatt fra troppen, og det var tøft. Jeg forsto at situasjonen var alvorlig. Jeg fikk ikke spilletid i klubben min, og hvis det fortsatte slik, kom jeg ikke til å dra til EM, forteller 28-åringen.

På landslaget står Torres med 27 scoringer på 91 kamper. Under EM håper han på flere nettkjenninger.

- Jeg føler meg opplagt siden jeg ikke har hatt den samme fysiske påkjenningen som de andre, og jeg er i god form. Jeg skulle gjerne ha spilt mer for klubben min, men det viktigste er at alt ordnet seg til slutt, mener Torres.

(NTB)