- Jeg fortjener å kose meg

Martin Johnsrud Sundby åpner opp om kostholdet sitt i den siste episoden av dokumentarserien «Sundby mot verden».

SUNN: Det er lite som tyder på at Martin Johnsrud Sundby har problemer med hva han fyller kroppen med. Foto: Ole Martin Wold / NTB
SUNN: Det er lite som tyder på at Martin Johnsrud Sundby har problemer med hva han fyller kroppen med. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert

Det forteller Martin Johnsrud Sundby i den tredje og siste episoden av dokumentarserien «Sundby mot verden», som ble sluppet på NRK TV mandag.

I den siste episoden får vi et innblikk i hvordan Johnsrud Sundbys kosthold er. Vi får også vite hva lillebror og trener, Sondre Sundby, synes om det.

- Hva er det som skjer her? spør Sundby idet han åpner opp midtkonsollen i bilen til sin eldre bror og finner store mengder søtsaker.

I begynnelsen av episoden tar han en runde i bilen til broren sin. Her finner han flere poser med godteri, gammelt sjokoladepapir og flere andre matvarer som man kanskje ikke forbinder med en toppidrettsutøvers kosthold.

- Inn mot sesong synes jeg han kan bli flinkere, sier Sondre Sundby i dokumentarserien.

Langrennsløperen derimot, er klar på at han trenger å spise litt usunt av og til.

- Jeg fortjener å kose meg. Jeg er ganske røff med meg selv, så hvis jeg ikke føler at jeg får noen form for belønning, blir jeg grinete, forteller langrennsløperen.

ÉN DISTANSE: Martin Johnsrud Sundby har nå 15-kilometeren i VM som mål, etter skuffende resultater på tremila i NM. Video: Løkås. Vis mer

36-åringen blir også spurt om hvordan han går ned i vekt.

- Jeg dropper min daglige dose av tortillachips, sjokolade og rosinboller, sier Johnsrud Sundby med glimt i øyet.

36-åringen fra Røa i Oslo forteller videre at han gjennom sine to sammenlagtseiere i Tour de Ski, har hatt et avslappet forhold til sitt eget kosthold.

- De gangene jeg har vunnet Tour de Ski, har jeg spist uhorvelige mengder Haribo, forteller han.

I episoden blir vi også med på en av Johnsrud Sundbys første økter med landslaget etter at han ble vraket i april.

Som tittelforsvarer på 15 kilometer klassisk i VM, får Johnsrud Sundby uansett gå den distansen. Det kan fort vise seg å bli den eneste han får gå når VM starter i Oberstdorf 23. februar.

På søndagens 30 kilometer med skibytte i NM, var veteranen lenge med, men greide ikke å henge med da farten ble skrudd opp de siste kilometerne.

- Dommen er enkel. For å være veldig ærlig, så er jeg ikke god nok. Jeg har ikke det nivået at jeg kan være med og pushe på slutten her. Det er frustrerende, og det er sikkert mange grunner til det, men jeg er ikke god nok, uttalte han etter søndagens løp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer